ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 16/12/2021

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2022

Όλες οι έως τώρα δημοτικές αρχές είχαν στόχο να παρουσιάσουν και να προβάλουν το έργο τους και το πρόγραμμά τους με όλους τους δυνατούς τρόπους και φυσικά μέσα από τις συνεδριάσεις του ΔΣ. Τα δυο  πάγια σημαντικότερα θέματα που συζητά το ΔΣ είναι ο προϋπολογισμός με το τεχνικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς και ό απολογισμός της προηγούμενης, στις συνεδριάσεις των οποίων συμμετέχουν και οι πρόεδροι των κοινοτήτων  με δικαίωμα ψήφου μάλιστα στο τεχνικό πρόγραμμα. Όλοι είχαν κάτι να παρουσιάσουν και να θέσουν σε διάλογο και κριτική, κανένας δεν διανοήθηκε έως τώρα να κρυφτεί πίσω από κλειστά μικρόφωνα και μεθοδεύσεις φίμωσης της αντιπολίτευσης όπως έγινε στο πρόσφατο συμβούλιο από το οποίο αναγκαστήκαμε τελικά να  αποχωρήσουμε μαζί με την υπόλοιπη αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που ακολούθησε ο πρόεδρος του σώματος καθ υπόδειξη του δημάρχου. Μόνη δημοτική αρχή που φοβάται να εκτεθεί στον διάλογο και την κοινωνία είναι η σημερινή του κ. Γκίζα μη διστάζοντας να απαξιώνει συστηματικά το ΔΣ νομίζοντας ότι η κοινωνία δεν βλέπει την ανυπαρξία τους στην καθημερινότητα, στα έργα, στο σχεδιασμό και παντού, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι έτσι εκτίθεται περισσότερο στα μάτια του κόσμου.   

Αναφερόμενοι τώρα στην ουσία του ζητήματος να πούμε το τεχνικό πρόγραμμα που έφερε η δημοτική αρχή προς συζήτηση φτάνει στο ύψος των  34ων  εκατομμύριων ευρώ. Το ποσό των 27 εκατομμυρίων ευρώ είναι από  συνεχιζόμενα έργα που παρέλαβε η νυν  δημοτική από την παράταξή μας, την Ενωτική Πρωτοβουλία και τον Τάκη Λουκόπουλο.  Ένα άλλο ποσό 4ων  εκατομμυρίων ευρώ είναι διασφαλισμένα χρήματα από την ετήσια ΣΑΤΑ τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  και την Ορεινότητα και τα εναπομείναντα  3 εκατομμύρια ευρώ  είναι το ποσό που αφορά την σημερινή δημοτική παρατηρώντας μάλιστα  ότι δεν περιλαμβάνεται κανένα νέο έργο στις δημοτικές ενότητες Αντιρρίου, Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλλήνης, και Χάλκειας.  Επομένως μετά από αυτά το πρώτο που αναμένουμε είναι να ολοκληρωθούν και να αποδοθούν στην κοινωνία τα έργα που παραδώσαμε καθώς και νέα. Δεν είναι όμως το αισιόδοξο σενάριο καθότι εμβληματικά και αναγκαία έργα όπως, το τουριστικό καταφύγιο, το Ξενία και η ανάπλαση του κέντρου (για την απαλλαγή μεταξύ των άλλων από τον αμίαντο και τα λύματα στη θάλασσα), είτε αποτάσσονται, είτε ακυρώνονται και δεν ολοκληρώνονται. Το  δεύτερο επίσης που θα ανέμενε κάποιος θα ήταν να αναζητηθούν νέοι πόροι.  Αυτό όμως που συμβαίνει έως τώρα και επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση, είναι  ότι  σε μια περίοδο που εκατομμύρια ευρώ δεν απορροφώνται η σημερινή δημοτική αρχή είναι ουραγός σε διασφάλιση χρημάτων από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους,  στο σύνολο των  19 δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τέλος επειδή αυτός ο προϋπολογισμός είναι ουσιαστικά  ο τελευταίος πριν τις δημοτικές εκλογές (ο επόμενος θα αφορά την χρονιά των εκλογών) μπορούμε από τώρα να προβλέψουμε δυστυχώς ότι η Δημοτική αρχή Γκίζα απέτυχε παταγωδώς να υλοποιήσει βασικά έργα  και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Θα μείνει όμως στην ιστορία η αλαζονεία,  ο διχασμός, η αμετροέπεια που άσκησαν την εξουσία, χωρίς σχέδιο και όραμα, καθώς  και οι υπόγειες διαδρομές  αυτών των ανθρώπων που παρά τις καλές προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν,  στέρησαν την ευκαιρία  στην Ναυπακτία  να αποφύγει την στασιμότητα και να πάει μπροστά.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...