Ενωτική πρωτοβουλία: Κινδυνεύει από Κορωνοϊό και το έργο του ΧΥΤΥ;

Δελτίο τύπου

Άλλη μια παρακαταθήκη για την Ναυπακτία, από την θητεία του Τάκη Λουκόπουλου, το έργο της δημιουργίας σύγχρονου ΧΥΤΥ, με εργοστάσιο διαλογής απορριμμάτων και κομποστοποίησης, στην Βλαχομάνδρα, κινδυνεύει;

Μιλάμε για το έργο προϋπολογισμού πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ, που λύνει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων για τις επόμενες δεκαετίες και είναι στην φάση της δημοπράτησης.

Όπως είναι φυσικό, το εργοληπτικό ενδιαφέρον είναι έντονο και ήδη τουλάχιστον τρεις εταιρείες έχουν δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό. Λόγω των έκτακτων συνθηκών τις οποίες όλοι βιώνουμε, κάποιες από αυτές ζήτησαν ολιγοήμερη παράταση για να καταθέσουν με πληρότητα τον απαιτούμενο φάκελλο.

Δυστυχώς σήμερα υπάρχει ο κίνδυνος να προχωρήσει ο διαγωνισμός με μία μόνο εταιρεία να συμμετέχει. Αυτό σημαίνει ότι καταργείται στην πράξη η έννοια του διαγωνισμού, με σοβαρή βλάβη για το δημόσιο συμφέρον, την καλή εκτέλεση του έργου αλλά και στην απαραίτητη διαφάνεια στις διαδικασίες.

Θεωρούμε ότι θα είναι απαράδεκτο να καταλήξει ο διαγωνισμός σε αυτή την απαξίωση. Σε αυτή την περίπτωση πολλά θα μπορεί να υποθέσει ο καθένας για αυτά που συμβαίνουν στο παρασκήνιο. Από την άλλη πλευρά το ίδιο το έργο θα μπει σε περιπέτειες με ενστάσεις και δικαστικές προσφυγές και κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί έγκαιρα ή και καθόλου.

Καλούμε λοιπόν την διοίκηση του δήμου, να πάρει άμεσα εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα μας οδηγήσουν σε πραγματική διαγωνιστική διαδικασία και να αφήσει τις υπεκφυγές και τα «δήθεν».

Αυτή την στιγμή η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας είναι να γίνει ένας ανοικτός και καθ’ όλα νόμιμος διαγωνισμός, χωρίς αστερίσκους και «ναι μεν, αλλά» που δεν θα αφήνει καμιά σκιά στις διαδικασίες, αλλά θα δώσει και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην εκτέλεση του έργου και στην διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή για τις επόμενες δεκαετίες.

Η Ναυπακτία στην θητεία του Τάκη Λουκόπουλου πρωτοπορούσε στα περιβαλλοντικά έργα. Ως κοινωνία αλλά και ως παράταξη θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μην περάσει ο τόπος μας στην αδιαφάνεια και την απαξίωση.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...