Ενωτική Πρωτοβουλία: Κρύψτε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, μήπως και κοροϊδέψουμε κανέναν!

Με αυτή την προτροπή, η διοίκηση του δήμου Ναυπακτίας απευθύνεται στην αντιπολίτευση.

Μην μιλάτε για τα λύματα που πέφτουν στην θάλασσα στην Παλαιοπαναγιά,είστε επικίνδυνοι και βλάπτετε τον τόπο. Με αυτό ακριβώς το ύφος, η παράταξη του κ. Γκίζα, προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση, και να ξεμπερδέψει με την κριτική που της γίνεται.

Κανείς δεν πρόκειται όμως να τους κάνει το χατήρι. Για έναν απλό λόγο. Γιατί αγαπάμε τον τόπο μας και αυτός θα πάει μπροστά μόνο όταν λέμε αλήθειες, χωρίς φόβο και πάθος.

«Πόσα πόδια έχει ένας σκύλος, αν ονομάσουμε την ουρά του «πόδι»;

Και πάλι τέσσερα θα έχει.

Γιατί και να λέμε την ουρά «πόδι», αυτή δεν γίνεται πόδι.»

Αβραάμ Λίνκολν, 1809 – 1865, Αμερικανός πρόεδρος

Πράγματι λοιπόν, πέφτουν λύματα στην Παλαιοπαναγιά και η λύση του προβλήματος είναι εφικτό να γίνει άμεσα. Γιατί καθυστερεί όμως για 10 μήνες, στην θητεία του κ. Γκίζα; Η απάντηση είναι δυστυχώς πολύ απλή. Οι διοικούντες σήμερα τον δήμο, δεν έχουν ακόμη καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος ούτε την σημασία της άμεσης λύσης και επιπλέον δεν τους άρεσε ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο. Προτιμούν λοιπόν να παίξουν «καθυστέρηση» εις βάρος του έργου.

Από την άλλη, στην ανακοίνωσή τους, προσπαθούν να γίνουν ήρωες, θέτοντας ένα λογικοφανές ερώτημα. Γιατί δεν υλοποιήθηκε το έργο στα πέντε χρόνια της προηγούμενης θητείας;

Για άλλη μια φορά όμως συλλαμβάνονται ψευδόμενοι.

Για τέσσερα σχεδόν χρόνια, στην θητεία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, το περιβόητο έργο της αποχέτευσης δεν είχε παραληφθεί από την ΔΕΥΑΝ και δεν μπορούσε η ΔΕΥΑΝ και ο δήμος να επέμβουν. Ένας μάλιστα από τους λόγους που καθυστέρησε η παραλαβή ήταν το ότι ο εργολάβος δεν είχε λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα στην Παλαιοπαναγιά. Οι δύο εκπρόσωποι του δήμου και της ΔΕΥΑΝ στην αρμόδια επιτροπή και ο τεχνικός σύμβουλος του έργου, θεωρούσαν, με την ψήφο τους στην επιτροπή ότι το έργο είναι μη λειτουργικό, αφού δεν έχουν συνδεθεί και τα λύματα της Παλαιοπαναγιάς στο αποχετευτικό δίκτυο που οδηγείται στον Βιολογικό καθαρισμό. Για την στάση τους αυτή μάλιστα ελέγχονται σήμερα, γιατί προστάτευσαν με κάθε τρόπο και μέχρι τέλους, τα συμφέροντα του δήμου.  Μήπως κάποια από τα στελέχη της σημερινής διοίκησης θα προτιμούσαν να είχαμε υποχωρήσει και να αποδεχθούμε τα «πανωπροίκια» στον εργολάβο και τα προβλήματα του έργου;

Κι όλα αυτά είναι γνωστά στους διοικούντες σήμερα τον δήμο Ναυπακτίας. Συνεργάτης τους είναι ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, ο οποίος παρακολούθησε από μακριά όλα τα γεγονότα που περιγράφουμε πιο πάνω. Από τον πάγκο των αναπληρωματικών βέβαια και αποχώρησε από την διοίκηση της ΔΕΥΑΝ μπροστά στα δύσκολα αλλά τουλάχιστον την εξέλιξη του αγώνα την γνωρίζει, έστω και εξ ακοής.

Τελικά το έργο παρελήφθη αν και δεν είναι πλήρως λειτουργικό, με ψήφους 3 έναντι 2 από την επιτροπή, με τους εκπροσώπους του δήμου να μειοψηφούν.

Αμέσως μετά κινήθηκε η διαδικασία για την εκτέλεση του έργου στην Παλαιοπαναγιά. Πρώτα τηρώντας την νόμιμη διαδικασία, παρακείμενος ιδιοκτήτης παραχώρησε σε κοινή χρήση τμήμα της ιδιοκτησίας του, για να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος. Αμέσως μετά έγινε η μελέτη και η ανάθεση του έργου με σύντομες διαδικασίες. Αυτό το σοβαρό περιβαλλοντικό έργο θα είχε υλοποιηθεί σήμερα, αν δεν είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον ύφαλο της διοίκησης του κ. Γκίζα και των συνεργατών του.

Έκαναν δυστυχώς ό,τι μπορούσαν για να μην υλοποιηθεί άμεσα, για τους δικούς τους λόγους, που δεν αξίζει να τους αναφέρουμε και πάλι.

Αγαπητοί φίλοι της παράταξης Συνεργασία Πολιτών. Η θητεία του Τάκη Λουκόπουλου, συνοδεύθηκε από την υλοποίηση ή την εξεύρεση χρηματοδότησης με ένταξη σε διάφορα προγράμματα, πολλών και σημαντικών περιβαλλοντικών έργων. Θα σας τα θυμήσουμε, μόνο και μόνο για να έχετε συναίσθηση της ευθύνης που κουβαλάτε στις πλάτες σας. Γιατί κάποιες από αυτές τις παρεμβάσεις μένει ακόμη να ολοκληρωθούν. Αν και καθήκον σας δεν είναι μόνο αυτό. Πρέπει να αφήσετε και το δικό σας αποτύπωμα με δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Επειδή όμως για εσάς αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, τουλάχιστον μην δημιουργείτε προβλήματα στα ήδη δρομολογημένα έργα. Σταματήστε το παιχνίδι των καθυστερήσεων που παίζετε στην ανάπλαση του κέντρου, στον αγωγό της Παλαιοπαναγιάς και στα υπόλοιπα έργα.

Οι περιβαλλοντικές παρεμβάσεις της θητείας Λουκόπουλου σε τίτλους:

Αναβάθμιση Βιολογικού καθαρισμού, Υδροδότηση Δυτικών περιοχών, αποζημιώσεις ιδιοκτητών στην Βαρναράχη για την προστασία των γεωτρήσεων, μετατροπή του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας σε ΧΥΤΥ με εργοστάσιο διαχωρισμού και κομποστοποίησης, Αποχέτευση Αντιρρίου, Βιολογικός καθαρισμός Άνω Χώρας, Προστασία γεωτρήσεων Ευήνου, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων και του παντορροϊκού αγωγού στην ανάπλαση του κέντρου, έλεγχος στραγγιδίων στο ΧΥΤΑ, υδροδότηση στον Λυγιά, αποχέτευση σε Μαμουλάδα και Πούντο, Δημιουργία μεγάλου Πράσινου σημείου ανακύκλωσης, υλοποίηση των ρευμάτων ανακύκλωσης από το πρόγραμμα LIFE, Διαχείριση των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης με τηλεμετρία, Ύδρευση Παλιοπαναγιάς, χρηματοδότηση για την μελέτη διευθέτησης ομβρίων από το Πλατανόρεμμα μέχρι τον Μόρνο, προγράμματα κομποστοποίησης και μείωσης της πλαστικής σακκούλας κλπ

Αγαπητοί φίλοι της διοίκησης του δήμου:

Ιδού, πεδίον δόξης σας λαμπρόν!

Αντί να εξαντλείστε σε ανακοινώσεις που διανθίζονται με ανακρίβειες και ψέμματα, καλύτερα στρωθείτε στην δουλειά για να υλοποιηθούν απρόσκοπτα τα έργα που είναι ακόμη σε εξέλιξη. Αν μπορείτε βάλτε και το δικό σας λιθαράκι με νέα έργα και μελέτες, γιατί σε αυτό το πεδίο θα κριθείτε.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...