Οφειλόμενη ανταπάντηση στη παράταξη της «συνεργασίας πολιτών» του Δημάρχου.

Μας αιφνιδίασε είναι η αλήθεια, χθεσινή  απάντηση της παράταξης της «συνεργασίας πολιτών», από την οποία προέρχεται ο δήμαρχος, κάτι που λόγω ένδειας επιχειρημάτων συνήθως το αποφεύγει. Τους ξύπνησε  μετά από δυο χρόνια ανυπαρξίας,  η απογοήτευση και ο θυμός του κόσμου και φαίνεται ότι αποφάσισε να ψελλίσει δυο τρεις ανακρίβειες για τα τελευταία τεκταινόμενα, απαντώντας στην τελευταία  ανακοίνωση μας, σχετικά με το  πως κατάφεραν  να μετατρέψουν το σχεδιασμένο έργο του τουριστικού καταφυγίου σε παγκάκια για την παραλία.

Ας  τα πάρουμε ένα ένα τα «μυθεύματα» κατά την ανακοίνωσή τους:

Πραγματικότητα 1η . Τουριστικό καταφύγιο

Μελετήσαμε, σχεδιάσαμε  και εξασφαλίσαμε  την πρώτη του χρηματοδότηση  από το  διακρατικό πρόγραμμα Interreg. Το σημαντικό όμως είναι ότι το έργο, εντασσόμενο στο πρόγραμμα, ταυτόχρονα η Περιφέρεια το ενέταξε στις βασικές υποδομές της και  διεθνοποιήθηκε  μέσω της εταιρικής σχέσης με τους υπόλοιπους φορείς της Ιταλίας κλπ. Με προβλεπόμενη συνέχιση της χρηματοδότησης του ως βασικό περιφερειακό έργο, σταδιακά στην διάρκεια της υλοποίηση στου, ώστε έως το 2023 να καταστεί ολοκληρωμένο και λειτουργικό. Λαμπρό παράδειγμα ο Δήμος Βόνιτσας εξασφάλισε 4.000.000€ από την Περιφέρεια για το δικό της τουριστικό καταφύγιο. Αντίθετα εσείς, ζητήσατε και πήρατε 2.000.000€ για να αλλάξετε τις πλάκες της πλατείας Τζαβελαίων στο κεφαλόβρυσο.  Αλήθεια τώρα, στη θέση τουριστικού καταφυγίου θα μπει το μελλούμενο αλιευτικό  που σας τάξανε ή η ανάπλαση με το πράσινο και τα παγκάκια της;

Πραγματικότητα 2η: Οικόπεδο 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου.

Η αναζήτηση οικοπέδου για το σχολείο  ξεκίνησε από το 2009 και υποδείχθηκε από ανεξάρτητη επιτροπή στον τότε δήμαρχο κ. Παπαθανάση, το συγκεκριμένο οικόπεδο. Επειδή όμως δεν προχώρησε η διαδικασία απόκτησης του, αλλά και για να κριθεί εκ νέου η αναγκαιότητα στέγασης του σχολείου, σχηματίστηκε αντίστοιχη επιτροπή του νόμου 513/1976 όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα, με απόφαση του δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου, στις 08/05/2015. Η επιτροπή συνεδρίασε στις 15 Ιανουαρίου 2016 και  αποτελούταν 1)από τον Δ/ντη Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, 2)από αρχιτέκτονα μηχανικό της « Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», Διάδοχο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων, 3)Έναν δημοτικό σύμβουλο του Δήμου μας, 4)εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Υγείας και 5) εκπρόσωπο της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου.

Η Επιτροπή αυτή αφού τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα ανέγερσης νέας σχολικής μονάδας, κάνοντας σύγκριση ανάμεσα σε τέσσερις προτεινόμενες τοποθεσίες, αποφάσισε ομόφωνα  και υπέδειξε ως καταλληλότερο για την ανέγερση του σχολείου το ίδιο οικόπεδο που είχε υποδειχθεί και το 2009, και αγοράστηκε σύμφωνα με τις κατά το νόμο διαδικασίες. Συμπληρωματικά, η  λύση αυτή ήταν διαχρονικά και η προτιμώμενη  από τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου.

Έκτοτε ξεκίνησε ο μαραθώνιος της έγκρισης ειδικού ρυμοτομικού σχεδίου για την ανέγερση του σχολείου στον συγκεκριμένο χώρο. Δεκάδες έγγραφα, αδειοδοτήσεις, μελέτες, αποφάσεις, εγκρίσεις από Διευθύνσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Διευθύνσεις και υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου,  με νέες νομοθεσίες που προέκυπταν στην πορεία, ενέκριναν όλες τις μελέτες και έδωσαν όλες τις αδειοδοτήσεις και το παρέπεμψαν στο ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ,(γνωμοδοτικό όργανο) Αιτωλοακαρνανίας  το οποίο μετά από συνεδρίαση που δεν παρευρεθήκατε ως πολιτικοί εκπρόσωποι του Δήμου, το απέρριψε, με απόφαση δύο γραμμών κάτι που με πολλή χαρά μας ενημερώσατε.

Μετά την κατακραυγή του κόσμου όμως, προστρέξατε στο ΥΠΕΧΩΔΕ και πράγματι το ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ υιοθέτησε τις θέσεις μας και μάλιστα η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου, ενίσχυσε περαιτέρω και λόγω εμπειρίας τα επιχειρήματά μας και το έστειλε για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Αφήσατε όμως τα πράγματα στο έλεος τους και αντί από την πρώτη στιγμή να έχετε αναθέσει νομική   στήριξη ώστε ανά πάσα στιγμή να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις στο   ΣΤΕ, πήρατε είδηση μετά από σχεδόν τρεις μήνες ότι γνωμοδότησε αρνητικά κάτι που περιχαρής πάλι μας ανακοινώσατε. Να σημειώσουμε εδώ ότι από την  γνωμοδότηση του ΣΤΕ(το οποίο παράγει νομολογία)  προκύπτει ότι δεν είχε  στη διάθεσή του ειδικότερες αιτιολογίες και εξηγήσεις για κάποια πράγματα, και αφού δεν δόθηκαν(από ποιόν άραγε;) καταλήγει με τα δεδομένα που είχε έως εκείνη τη στιγμή,  όπως υπογραμμίζει.

Δεν προκάμαμε κύριοι της   να σας τα παραδώσουμε  όλα έτοιμα, μας πρόλαβε το ταλέντο σας στον διαμελισμό της εξουσίας και της διοίκησης του Δήμου. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς αρχές, παρά μόνο με υποσχέσεις και μοίρασμα θώκων κατορθώσατε να αναρριχηθείτε στην εξουσία του Δήμου και να «αδειάσετε» ακόμα και αυτούς που συνέπραξαν ώστε να φθάσετε εκεί. Καθόσον μας αφορά, εμείς θα προσπαθήσουμε  να σταθεί ο Δήμος στα πόδια του και να αποφύγουμε τα χειρότερα που μας επιφυλάσσετε. Η διετία που πέρασε άλλωστε μας προϊδεάζει τι μέλει γενέσθαι. Κάντε κάτι όμως για τον εαυτό σας, να μετριάσετε την απογοήτευση και τον θυμό του κόσμου για την ανυπαρξία σας και  την ανεπάρκειά σας.

Δελτίο τύπου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...