Ενωτική Πρωτοβουλία :Το πρώτο καλό νέο του 2021 η ανακατασκευή των εργαστηρίων του ΕΠΑΛ

2.250.000 ευρώ για το ΕΠΑ.Λ. Ναυπάκτου.

Για άλλο ένα σημαντικό έργο που προγραμμάτισε η δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου, «μπαίνει το νερό στο αυλάκι».

Στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» με αριθμό 94ΕΜ7Λ6-8ΗΟ αναρτήθηκε η απόφαση χρηματοδότησης του ΕΠΑ.Λ. Ναυπάκτου με 2.250.000 ευρώ για «την ανακατασκευή των εργαστηρίων και των αναγκαίων επεμβάσεων στο υπόλοιπο κτίριο της σχολική μονάδας ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς παραμονής των μαθητών μέσα σε αυτό».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια πολύ σημαντική για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση σχολική μονάδα της Ναυπακτίας, αναβαθμίζει τις κτιριακές της υποδομές.

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης θα κατασκευασθούν νέα εργαστήρια, εμβαδού άνω των 1000 τ.μ. στα υπάρχοντα κτήρια και ειδικότερα:

Στο πρώην Μηχανουργείο – νέα εργαστήρια εμβαδού 662,32 τ.μ.

Α) Ηλεκτρολογικών Μετρήσεων

Β) Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων

Γ) Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων

Δ) Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού

Ε) Γεωπονίας

ΣΤ) Υδραυλικών

Στο πρώην Ξυλουργείο – νέα εργαστήρια εμβαδού 379,11 τ.μ.

Α) Δομικών

Β) Εφαρμογών

Γ) Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου.

Για την υλοποίηση του έργου θα γίνουν εργασίες στατικής ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού, οικοδομικές εργασίες επισκευής-ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων.

Ας θυμηθούμε πως τα εργαστήρια του ΕΠΑ.Λ. κρίθηκαν ακατάλληλα το 2004 και από τότε λειτουργούν σε ενοικιαζόμενες αίθουσες. Από το 2012 ξεκίνησε η προσπάθεια του δήμου Ναυπακτίας για να στεγάσει τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ και εκπονήθηκαν οι πρώτες μελέτες. Το σύνολο των μελετών και των αδειοδοτήσεων για το έργο, ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2019. Τον Οκτώβριο του 2019 εκδόθηκε και η σχετική άδεια δόμησης. Σχετική πρόσκληση για χρηματοδότηση υποδομών εκπαίδευσης εκδόθηκε από την Περ/ρεια Δυτ. Ελλάδας τον Δεκέμβριο του 2019 και ο δήμος Ναυπακτίας κατέθεσε την πρότασή του, εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση του έργου.

Ο Τάκης Λουκόπουλος, πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας και επικεφαλής της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, δήλωσε σχετικά:

«Στην θητεία μας επικεντρώσαμε στο να προωθήσουμε για επίλυση, χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης. Νομίζω καταφέραμε αρκετά. Σεβόμενοι πάντοτε το έργο που έγινε σε προηγούμενες θητείες, ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε τις εργασίες ανακατασκευής του 2ου Γ/σίου και Λυκείου, βρήκαμε χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου, στο οποίο αναμένουμε να ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες, αγοράστηκε οικόπεδο για το 3ο Δημοτικό και προχώρησαν οι μελέτες για το αναγκαίο Τοπικό Ρυμοτομικό. Προφανώς σύντομα θα μπορούν να εκπονηθούν οι μελέτες και να υλοποιηθεί το έργο από την ΚΤ.ΥΠ. Με αυτές τις ενέργειες η Ναυπακτία θα απαλλαγεί από τα μεγάλα προβλήματα στην σχολική στέγη που την ταλαιπωρούσαν. Ταυτόχρονα πολλές ήταν οι μικρότερης κλίμακας παρεμβάσεις σε όλα σχεδόν τα σχολικά κτίρια. Ενεργειακές αναβαθμίσεις, συντηρήσεις μεγάλης κλίμακας, διαμορφώσεις προαυλίων χώρων.

Θεωρώ λοιπόν ότι δικαιούμαστε όλοι να είμαστε χαρούμενοι με την τελευταία ανακοίνωση για το ΕΠΑ.Λ. Στους σημερινούς διοικούντες εύχομαι να υλοποιήσουν το έργο σύντομα και χωρίς προβλήματα.»

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...