Ενωτική πρωτοβουλία: 3η Δεκεμβρίου παγκόσμια ημέρα αναπηρίας

Η τρίτη ημέρα του Δεκεμβρίου θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως  Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με σκοπό την κατανόηση αλλά και τη κινητοποίηση για τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας. Παρά την μεγάλη πρόοδο που σημειώνεται έως σήμερα με μια σειρά από υποδομές, την αξιοποίηση της τεχνολογίας αλλά και δομές προστασίας, είναι κοινή διαπίστωση ότι δεν συμβαίνει το ίδιο  και με την εξέλιξη της συμπεριφοράς αλλά και των αντιλήψεων μεγάλου μέρους της κοινωνίας  μας, όσον αφορά στα  ίσα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της  ζωής μας, ώστε να απολαμβάνουν παράλληλα ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες. 

Σε κάθε δημοκρατική και πολιτισμένη κοινωνία είναι προϋπόθεση να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας και να πράττουμε ανάλογα, τόσο συλλογικά αλλά και ατομικά ο καθένας μας απαλείφοντας κάθε διάκριση και στηλιτεύοντας συμπεριφορές που μας προσβάλουν σαν ανθρώπους και οι οποίες φυσικά δεν γίνονται αποδεκτές.

Αναγνωρίζοντας ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ώσπου  η κοινωνία μας να σεβαστεί την αξιοπρέπεια όλων των μελών της, ο σημερινός συμβολισμός μας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις μας έναντι των συνανθρώπων μας με αναπηρία και ότι η προσπάθειες θα πρέπει να είναι διαρκείς χωρίς κανένα εφησυχασμό. 

ΥΓ:  Υπενθυμίζουμε μέρα που είναι σήμερα (έχουμε αναφερθεί και στην αρχή της σχολικής χρονιάς), ένα υπέροχο σχολείο, το Ειδικό Σχολείο στο Λυγιά, έτοιμο, παραμένει στην κατάσταση που φαίνεται ,κλειστό.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...