Η ανυπαρξία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής δημοτικής αρχής, κάτι που πλέον  λέγεται  και από πολλά στόματα συμπολιτών μας.

Εν μέσω πανδημίας και αντί να αξιοποιήσει το χρόνο , επαναπαύεται σε μια καθημερινότητα  που το μόνο που την χαρακτηρίζει στις πράξεις της, είναι η αδιαφάνεια, οι  απευθείας -ασαφείς και σκόπιμες- αναθέσεις, αλλά και η ανεξέλεγκτη σπατάλη πόρων και κυρίως αυτών που πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες για τις ανάγκες τους όπως είναι η καθαριότητα, η ύδρευση ο φωτισμός κλπ. Και όλα αυτά εκμεταλλευόμενη και την περαιτέρω  αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου από την αντιπολίτευση αλλά και από την κοινωνία λόγω του εγκλεισμού που επιβάλλει η κατάσταση, καθώς και τον περιορισμούς της λειτουργίας των δημοκρατικών οργάνων. Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία της δομής και της ύπαρξης της χειρότερης έως τώρα δημοτικής αρχής, όπως λέγεται από πολλούς.

Από την αρχή όμως και τώρα τελευταία αξιοποιεί και ένα άλλο  χαρακτηριστικό των αδυναμιών της. Όσα έργα παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και δεν μπορεί να τα υλοποιήσει, τα υποβαθμίζει και ανακαλύπτει «ανυπέρβλητες» δυσκολίες, με αποτέλεσμα τις μεγάλες καθυστερήσεις, αλλά και τις «εκπτώσεις» που αποδέχεται στην ποιότητα και την πληρότητα των έργων αυτών.

Μια χαρακτηριστική περίπτωση που  προέκυψε τελευταία είναι και αυτή της υλοποίησης του έργου των μονοπατιών της Άνω Χώρας (ενταγμένο στο LEADER). Το έργο αυτό έχει την καινοτομία να προβλέπει την θέρμανση τους, ώστε να καθίσταται εύκολη η μετακίνηση και ο περίπατος επισκεπτών και κατοίκων τις παγωμένες ημέρες του χειμώνα. Αυτό το τελευταίο όμως έπρεπε να μην γίνει κατά τους διοικούντες  και έτσι ανακάλυψαν ότι απαιτούνται επιπλέον έργα ηλεκτροδότησης( αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι βρίσκεις  και τους αντίστοιχους τρόπους).

Σημειωτέον ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί, έχει αναδειχθεί ανάδοχος και υπεγράφη η σχετική σύμβαση από  τον Δήμαρχο για λογαριασμό του Δήμου φυσικά. Σε κανένα από τα παραπάνω στάδια δεν ετέθη θέμα από κανέναν υποψήφιο εργολάβο. Ο ανάδοχος μάλιστα ανέλαβε να παραδώσει το έργο ολοκληρωμένο και λειτουργικό όπως προβλέπεται στην μελέτη αλλά και την σύμβαση που υπέγραψε. Και ενώ θα περίμενε κανείς να εγκατασταθεί ο εργολάβος για την εκτέλεση του έργου, αρνείται εδώ και μήνες  να το κάνει η δημοτική αρχή επικαλούμενη δήθεν πρόβλημα προκαλώντας μεταξύ των άλλων και αναστάτωση στους κατοίκους. Προφανώς και αφού δεν έγινε η εγκατάσταση στις προβλεπόμενες προθεσμίες ο ανάδοχος υπέβαλε αίτημα ακύρωσης της εργολαβίας με υπαιτιότητα  του Δήμου.

Τέλος επειδή το έργο αυτό είναι καινοτόμο και το συναντούμε σε λίγες περιοχές στην Ελλάδα, ενοχλεί κάποιους της συνδιοίκησης,   για τους ίδιους λόγους που παραλίγο να μην ολοκληρωθεί η αποχέτευση στην Άνω Χώρα. Δεν επιτρέπονται  όμως τέτοια μιζέρια και σκοπιμότητες  για την ακύρωση  αυτού ειδικότερα του έργου, σε μια περιοχή που σηματοδοτεί την ανάπτυξη στον τόπο μας και καλούμε την δημοτική αρχή να αφήσει τα καμώματα, να εγκαταστήσει άμεσα τον ανάδοχο και να υλοποιήσει ταχύτατα το έργο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...