Εξαπατούσαν ηλικιωμένους στην Κλειτορία.

Συνελήφθησαν, χθες 7-6-2012 το πρωί, στον Πριόλιθο Καλαβρύτων, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, δυο 26χρονοι ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εξαπάτηση ηλικιωμένων κατ΄ εξακολούθηση.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των δυο δραστών πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια άμεσης κινητοποίησης των Αστυνομικών των Τμημάτων Καλαβρύτων και Κλειτορίας.

Ειδικότερα, χθες το πρωί οι δράστες μετέβηκαν με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από την Αθηνά στη Κλειτορία, όπου ενεργώντας με συγκεκριμένη μέθοδο, έβρισκαν ηλικιωμένα άτομα, στα οποία προφασίζονταν ότι είναι εφοριακοί και παράλληλα γνωστοί συγγενικών τους προσώπων. Έπειτα έπειθαν τους ηλικιωμένους ότι τα συγγενικά τους πρόσωπα, χρωστούσαν χρήματα από φορολογικές εκκρεμότητες τους και τους προέτρεπαν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά για τη διευθέτηση τους.

Από την αστυνομική ερευνά που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας προέκυψε ότι οι δυο δράστες :

Την 7-6-2012 το πρωί, στη Ράχη Κλειτορίας, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν μια 83χρονη ημεδαπή. Την 7-6-2012 το πρωί, στην Κλειτορία, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 76 και 69 ετών.Την 7-6-2012 το πρωί, στην Κλειτορία, εξαπάτησαν μια 76χρονη ημεδαπή, αποσπώντας της το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 536 ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει από την 76χρονη της αποδόθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.

Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας .

Προκειμένου στο μέλλον αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά, ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρακαλούμε όλους τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους, να μη πείθονται εύκολα από άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...