Εξαρθρώθηκε σπείρα ζωοκλεφτών στην Αιτωλοακαρνανία

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει περισσότερες από 300 κότες και 50 κουνέλια

 Από την έως τώρα έρευνα, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ κλοπές σε αποθήκες και αγροκτήματα της περιοχής και μια διάρρηξη σε κατάστημα

Δράστες είναι τέσσερις ημεδαποί οι οποίοι πουλούσαν τα ζώα σε κρεοπωλεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, σπείρα ζωοκλεφτών η οποία είχε διαπράξει πληθώρα κλοπών σε αποθήκες και αγροκτήματα στην Αιτωλοακαρνανία.

 Ειδικότερα σχηματίστηκε δικογραφία, «κακουργηματικού χαρακτήρα», για διάπραξη ζωοκλοπών και κλοπών κατ’ εξακολούθηση σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών (τρεις άνδρες και μια γυναίκα ) ηλικίας 63, 44, 41 και 70 ετών αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα το τελευταίο εξάμηνο, οι τέσσερις ημεδαποί είχαν  συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ζωοκλοπών στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ τα κλοπιμαία που αφαιρουσαν, τα μεταπουλούσαν σε κρεοπωλεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.

 

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ ζωοκλοπές σε αποθήκες, δέκα σε περιφραγμένα αγροκτήματα και μια διάρρηξη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Οι κλοπές αυτές αφορούν τις εξής περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας :

 

  • Δεκατέσσερις στη Ματαράγκα,
  • Τρεις στη Γραμματικού,
  • Και από μια στα Σιταράλωνα και τη Γαβαλού.

 

Οι τέσσερεις ζωοκλέφτες, από την παράνομη δράση τους, είχαν αφαιρέσει συνολικά επτά (7) πρόβατα – αρνιά, τριακόσιες δέκα (310) κότες, πενήντα πέντε (55) κουνέλια, ποσότητες κρασιού και κρέατος καθώς και πολλά εργαλεία και οικιακά σκεύη.

 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

 

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες οι οποίες συνεχίζονται ενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γαβαλούς.

 

 

 

 

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...