Εξιτήριο για το μικρότερο μωρό του κόσμου

Η Σέιμπι ήρθε στη ζωή κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Γεννήθηκε ζυγίζοντας μόλις 245 γραμμάρια και παρόλα αυτά κατάφερε να επιβιώσει. Σήμερα θεωρείται το πιο μικρό μωρό που έχει καταγραφεί.

Γεννήθηκε την 23η εβδομάδα της κύησης και μετά από 5 μήνες στη θερμοκοιτίδα έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ζύγιζε 2 κιλά.

«Είπαν στον άντρα μου ότι είχε μόνο μια ώρα μαζί της και ότι θα πέθαινε. Αυτή η μία ώρα έγινε δύο ώρες, που έγιναν μια ημέρα, που έγινε μια εβδομάδα» δήλωσε η μητέρα του μωρού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου η Σέιμπι είναι το μωρό με το μικρότερο βάρος που έχει καταφέρει να επιβιώσει.

Οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν εκτάκτως καισαρική στη μητέρα του καθώς κινδύνευε η ζωή της εξαιτίας επιπλοκών στην εγκυμοσύνη.

«Θέλω να φύγω, θέλουμε να φύγουμε. Σήμερα θα πάμε σπίτι μας. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ξεχάσουμε αυτή τη μέρα. Πρέπει να την γιορτάζουμε κάθε φορά. Θα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς» ανέφερε η μητέρα.

Η μητέρα της Σέιμπι τόνισε ότι η γέννα ήταν η πιο τρομακτική στιγμή της ζωής της, καθώς έπασχε από προεκλαμψία.

Σύμφωνα με τον κατάλογο με τα πιο μικρά μωρά παγκοσμίως, το οποίο διατηρεί το αμερικανικό πανεπιστήμιο της Άιοβα, η Σέιμπι έχει καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που μέχρι πρότινος κατείχε ένα βρέφος που γεννήθηκε το 2015 στη Γερμανία και το οποίο ζύγιζε 7 γραμμάρια περισσότερα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...