Εξιχνιάστηκαν 14 κλοπές και φθορές ξένης ιδιοκτησίας σε οικίες και αποθήκες στον Ερύμανθο Αχαΐας

Εξιχνιάστηκαν 14 κλοπές και φθορές ξένης ιδιοκτησίας σε οικίες και αποθήκες στον Ερύμανθο Αχαΐας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, έντεκα περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και αποθήκες και τρεις περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που διαπράχθηκαν σε χωριά του  Ερυμάνθου.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος οκτώ ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Παράλληλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου συνελήφθη ένας από τους κατηγορούμενους, διότι είχε κηρυχθεί ανυπότακτος εσωτερικού σε καιρό ειρήνης.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι διέπραξαν τα τελευταία δυο χρόνια έντεκα κλοπές (δέκα τετελεσμένες – μια απόπειρα) σε οικίες και αποθήκες, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (6.000) ευρώ,  διάφορα εργαλεία, ξύλα και λίμπες με ελαιόλαδο, συνολικής αξίας (12.475) ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές, συνολικής αξίας (1.800) ευρώ.

Επιπλέον, από την έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι έθεσαν πυρκαγιά σε δυο στάνες και σε σπίτι σε περιοχές του Δήμου Ερυμάνθου, προκαλώντας φθορές, συνολικής αξίας (26.500) ευρώ. Επισημαίνεται ότι, για τους ανωτέρω τρεις εμπρησμούς σχηματίσθηκε δικογραφία και από την αρμόδια υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία ενός κατηγορούμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ οχήματα και δυο μοτοποδήλατα χωρίς παραστατικά κυκλοφορίας, πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων καθώς και αλυσοπρίονα, χορτοκοπτικό, σβουράκια και κόφτες.
Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των κατηγορουμένων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...