Εξιχνιάστηκε ακόμα μια υπόθεση απάτης της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε εμπόρους ελαιολάδου

Εξιχνιάστηκε ακόμα μια υπόθεση απάτης της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε εμπόρους ελαιολάδου

Πρόκειται για απάτη που διαπράχθηκε σε βάρος ιδιοκτήτη ελαιοτριβείου από περιοχή της Αχαΐας

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, ακόμα μια υπόθεση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη ελαιοτριβείου στην Αχαΐα.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος μελών εγκληματικής οργάνωσης και πιο συγκεκριμένα τεσσάρων ημεδαπών ανδρών, καθώς και ενός αλλοδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε διακριβωθεί από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου τον περασμένο Μάιο και είχαν εξιχνιάσει 16 απάτες.
Ως προς την τελευταία περίπτωση, ένας από τους δράστες την 18-12-2019, επικοινώνησε τηλεφωνικά με έμπορο ελαιοτριβείου και προσποιούμενος ιδιοκτήτη εταιρείας στην Αττική, συμφώνησε με τον παθόντα στην αγοραπωλησία (1.840) κιλών ελαιολάδου, συνολικής αξίας (6.238) ευρώ.
Στη συνέχεια, ο παθόντας απέστειλε με μεταφορική εταιρεία την ποσότητα του ελαιολάδου, την οποία παρέλαβε απεσταλμένος του δράστη παραδίδοντας στον οδηγό της μεταφορικής, πλαστή τραπεζική επιταγή με το συμφωνηθέν ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι, οι δράστες από τον Οκτώβριο του έτους 2018 μέχρι τον Δεκέμβριο του έτους 2019 είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, κατά την οποία προσέγγιζαν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας υποψήφια θύματα, προσποιούμενοι τους αγοραστές ελαιολάδου ή άλλων προϊόντων.
Στη συνέχεια παράγγελλαν ελαιόλαδο και προϊόντα, καταρτίζοντας πλαστές τραπεζικές επιταγές και αποδεικτικά κατάθεσης χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων, προκειμένου να πείσουν τους τελευταίους για την συναλλαγή.
Σχετικό το Δελτίο Τύπου μας από 13-05-2020: Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται στη συστηματική διάπραξη απατών και πλαστογραφιών

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγιαλείας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...