“Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” έως και 70% επιδότηση και το υπόλοιπο σε άτοκο δάνειο.

top-homeΕνεργειακή αναβάθμιση Κτιρίων

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; 
Αναβαθμίζοντας ενεργειακά την κατοικία σας έχετε σημαντικό όφελος από την εξοικονόμηση ενέργειας. Δείτε μέσα από ενδεικτικές παρεμβάσεις τι σημαίνει αυτό:

  Παρέμβαση

Ενδεικτικά Ποσοστά 
Εξοικονόμησης Ενέργειας*

Διπλά τζάμια (συμπεριλαμβάνονται παντζούρια, ρολά κλπ.)
και κουφώματα

 Μέχρι και 20%

Ενίσχυση θερμομόνωσης τοίχων, μόνωση ταράτσας ή/και
τοποθέτηση κελύφους.

 Μέχρι και 40%

Θέρμανση : Εγκατάσταση ή αντικατάσταση καυστήρα /
λέβητα με νέο πετρελαίου, φυσικού αερίου ή συστήματος
με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 Μέχρι και 18%

Το κόστος των πιο πάνω παρεμβάσεων  επιδοτείται από το ανανεωμένο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” [click] έως και 70% και το υπόλοιπο σε άτοκο δάνειο.

Στην Solair Energia προσφέρουμε στον καθένα τη δυνατότητα να αναβαθμίσει ενεργειακά το σπίτι του και να αποκομίσει πραγματικό οικονομικό όφελος εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σας δίνουμε υψηλής εξειδίκευσης λύσεις, προσαρμοσμένες  στις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Δεδομένου ότι τα κτίρια απαιτούν σημαντικά ποσά ενέργειας, είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε σχεδόν μηδενικές απώλειες διαμέσου της μόνωσης του κελύφους και των τεχνικών αυτοματισμού.


Τα βήματα της ενεργειακής αναβάθμισης
Η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει τέσσερα βασικά βήματα:
1.  Εκτέλεση ενεργειακής επιθεώρησης: Με αυτήν δημιουργείται το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου. Αποτυπώνονται τα θερμικά χαρακτηριστικά του κελύφους και οι Η/Μ εγκαταστάσεις. Παράλληλα, θα πρέπει να καταγραφούν οι εσωτερικές θερμοκρασίες και οι καταναλώσεις (ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου, νερού, κ.α.).
2. Ανάλυση των συγκεντρωμένων στοιχείων και εντοπισμός των παρεμβάσεων που δύνανται να εκτελεστούν: Οι σημαντικότερες επεμβάσεις αφορούν συνήθως στο κέλυφος του κτιρίου (μονώσεις διαφόρων τύπων) και στα ηλεκτρομηχανολογικά στοιχεία. Πέραν αυτών δύναται να γίνει και εγκατάσταση ενός ή περισσότερων συστημάτων παραγωγής ενέργειας από Α.Π.Ε. τα οποία μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση κατανάλωσης συμβατικών μορφών ενέργειας. Τέλος, επεμβάσεις γίνονται και στο φωτισμό, έτσι ώστε να βελτιστοποιηθεί η ανάγκη σκίασης με την ανάγκη για επαρκή φωτισμό, με ταυτόχρονη εκμετάλλευση του φυσικού φωτός.
3. Εκπόνηση αναλυτικής τεχνικής μελέτης των προτεινόμενων παρεμβάσεων σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ, υπολογισμός του χρόνου απόσβεσης και παρουσίαση στον πελάτη. Σύναψη συμφωνίας εκτέλεσης των επιλεγμένων παρεμβάσεων υπο την επίβλεψη μηχανικού και έκδοση νέου πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης.
4. Η χρηματοδότηση μέρους ή όλων των επεμβάσεων μπορεί να γίνει με αυτοχρηματοδότηση αλλά δύνανται να ενταχθούν και στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ Κατʼ Οίκον” ή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ. Τέλος, ένας σημαντικός παράγοντας οποίος θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι και η συμπεριφορά των χρηστών του κτιρίου σε σχέση με τις ενεργειακές καταναλώσεις.

1 ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Εξωτερική Θερμομόνωση Έως και 50% εξοικονόμηση χρημάτων για Θέρμανση – Ψύξ η

Ένας βασικός παράγοντας για την εξοικονόμηση ενέργειας για την θέρμανση κάθε κατοικίας είναι η ποιότητα της θερμομόνωσής της.

Η βελτίωση της θερμομόνωσης οδηγεί σε μείωση της δαπάνης θέρμανσης έως και 50% .

Ακόμη και με αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης με κάποιο πιο αποδοτικό, χωρίς την κατάλληλη θερμομόνωση η κατοικία σας θα συνεχίσει να έχει σημαντικ ές απώλειες θερμότητος και άρα υψηλό κόστος θέρμανσης.

Εάν λοιπόν θέλετε να μειώσετε την δαπάνη θέρμανσης σε μία  τέτοια κατοικία, τότε πρέπει οπωσδήποτε να την μονώσετε σωστά με εξωτερική θερμομομόνωση τοίχων, δαπέδου και δώματος (ταράτσας), αυξάνοντας ταυτόχρονα την ενεργειακή κατηγορία του σπιτιού σας, αλλά και την εμπορική του αξία.

Η προσθήκη εξωτερικής ρμομόνωσης επιδοτείται από το ανανεωμένο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” έως και 70% και το υπόλοιπο σε άτοκο δάνειο.

Καλέστε μας για δωρεάν Ενημέρωση.

2, Αντλίες Θερμότητος

Έως και 80% εξοικονόμηση χρημάτων για Θέρμανση – Ψύξη και Ζεστό Νερό χρήσης με Αντλία Θερμότητας.

Εναλλακτική λύση με την οποία μπορούμε να εξοικονομήσουμε έως και 80% των χρημάτων μας για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης αποτελεί η αντλία θερμότητας.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσιευμένη μελέτη του Ε.Μ.Π. (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) από όπου προκύπτει τεκμηριωμένα ότι η οικονομία στη θέρμανση που προκύπτει από τη χρήση Αντλιών Θερμότητος έναντι του λέβητα πετρελαίου είναι κατά μέσο όρο 60%.

Η μετατροπή της υπάρχουσας θέρμανσης πετρελαίου σε θέρμανση με Αντλία Θερμότητος, γίνεται με ελάχιστες επεμβάσεις, διατηρώντας τα ίδια σώματα θέρμανσης και επιδοτείται από το ανανεωμένο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” [click] έως και 70% και το υπόλοιπο σε άτοκο δάνεiο.

Εξοικονομήσετε έως 60% στο κόστος θέρμανσης σας!

Μειώσετε τα κόστη της θέρμανσης με τις αντλίες θερμότητας (θέρμανση-ψύξη) που προσφέρονται από την Neon Energy και αποδίδουν έως 80C.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΕΩΣ 70% ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ

Η SOLAIR ENERGIA ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ 2634300709 & 6979473270

Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες για την εγκατάσταση, περιλαμβάνοντας:

  • Δυνατότητα επιδότησης έως 70% του συνολικού κόστους του έργου αντικατάστασης μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο με άτοκη χρηματοδότηση. Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ένταξή σας στα συγκεκριμένα προγράμματα.
  • Αρχική μελέτη του χώρου.
  • Σχεδιασμό εγκατάστασης.
  • Αντικατάσταση /εγκατάσταση αντλιών θερμότητας (θέρμανση-ψύξη).
  • Συντήρηση/επισκευή σε περίπτωση βλάβης.

Καλέστε μας για δωρεάν Ενημέρωση.

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

με ευνοϊκούς όρους

Τι είναι το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»;

Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα που παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του.

Ποιες κατοικίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν;

Επιλέξιμες κατοικίες είναι το σύνολο των μονοκατοικιών, πολυκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων (χωρίς επιπλέον προϋπόθεση) που ικανοποιούν αποκλειστικά τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 2.000 €/τ.μ.
  • Έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ιδιοκτησιών ανά πολίτη, ενώ στις πολυκατοικίες όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν με ίδια κεφάλαια. Επίσης, εντάσσονται κενά διαμερίσματα που κατοικούνταν εντός των τελευταίων τριών ετών.

Ποιός μπορεί να ενταχθεί στο Πρόγραμμα – Με ποια κίνητρα;

Ατομικό Α.Ε. <12.000€ 12.000€<Α.Ε. < 40.000€ < Α.Ε. <
Εισόδημα 40.000€ 60.000€
Οικογενειακό Ο.Ε. <20.000€ 20.000€ < Ο.Ε. < 60.000€ < Ο.Ε. <
Εισόδημα 60.000€ 80.000€
Κίνητρο 70% Επιχορήγηση 35% Επιχορήγηση 15%
Επιχορήγηση
30% Άτοκο 65% Άτοκο Δάνειο
Δάνειο (επιδότηση 85% Άτοκο
(επιδότηση επιτοκίου 100% έως Δάνειο
επιτοκίου 100% 31.12.2015) (επιδότηση
έως 31.12.2015) επιτοκίου 100%
έως
31.12.2015).

Προβλέπεται δυνατότητα λήψης 4/5/6ετούς δανείου, με ή χωρίς εγγυητή, χωρίς προσημείωση ακινήτου, δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής του δανείου χωρίς επιβαρύνσεις, καθώς και εξόφληση των προμηθευτών/ αναδόχων μέσω της τράπεζας χωρίς την εμπλοκή του πολίτη. Με την υπαγωγή στο πρόγραμμα παρέχεται προκαταβολή 40% του προϋπολογισμού της αίτησης

Για την ένταξη στο Πρόγραμμα απαιτείται η διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων (πριν και μετά τις παρεμβάσεις), το κόστος των οποίων καλύπτεται κατά 100%% από το Πρόγραμμα, μετά την επιτυχή υλοποίηση του έργου.

Για ποιες εργασίες μπορώ να χρηματοδοτηθώ; Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται από τις παρεμβάσεις του προγράμματος πρ έπει να αντιστοιχεί σε αναβάθμιση μιας ενεργειακής κατηγορίας ή στο 30%% της ενεργειακής κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς 0ι επιλέξιμες παρεμβάσεις αφορούν σε:

  1. 1.   Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης όπως π.χ. με την αντικατάσταση του Λέβητα Πετρελαίου με Αντλία Θερμότητος (συμπεριλαμβανομένω των σχετικών εργασιών αντικατάστασης εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής.)

2. Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (συμπ. εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες, κτλ).

3. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών, κτλ).

Βήματα γα τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα

  1. Προέγκριση δανείου (υποκατάστημα τράπεζας) – πρώτη ενεργειακή επιθεώρηση.
  2. Υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών.
  3. Υπαγωγή αίτησης ενδιαφερόμενου- υπογραφή δανειακής Σύμβασης- εκταμίευση προκαταβολής.
  4. Υλοποίηση Παρεμβάσεων – δεύτερη Ενεργειακή Επιθεώρηση.
  5. Προσκόμιση δικαιολογητικών -εκταμίευση λοιπού δανείου και επιχορήγησης.

Η ένταξη στο πρόγραμμα είναι μια συνεχής διαδικασία έως την

εξάντληση των πόρων ανά περιφέρεια.

Έως σήμερα, έχουν υπαχθεί πάνω από 10.000 πολίτες.

Στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες

Σπύρος Ευσταθίου

Ηλ/γος Μηχανικός SUNY, MBA

Επιθεωρητής TUV Hellas

Αθ. Νόβα 64, 30300 Ναυπακτος

Τηλ/fax: 2634300709,

Κιν. 6979473270

e-mail:[email protected]



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...