«Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» για 2.528 νοικοκυριά, βγήκε η απόφαση!

«ΨΗΝΕΤΑΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ 248 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!

Εκδόθηκε η απόφαση υπαγωγής 2.528 νοικοκυριών στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», της περιόδου 2007-13.   Υλοποιείται, η πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), του πρώην υπουργού Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, και του πρώην υφυπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση,  με την οποία εκταμιεύτηκαν πρόσθετοι πόροι 19,1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι προέρχονται από τα έσοδα των δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Οι δικαιούχοι που δεν στάθηκε δυνατό να ενταχθούν στο Πρόγραμμα λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων ήδη από το 2014, είναι σύμφωνα με το υπουργείο, πάνω από 35.000. Η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει πάνω από 75 εκατ. ευρώ και έτσι να ενταχθούν στο πρόγραμμα περίπου 8.000 νέοι δικαιούχοι. Σε πρώτη φάση αυτό κατέστη δυνατό τον Αύγουστο, ενώ τώρα υλοποιείται η δεύτερη φάση.

«Η μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων καθίσταται ζωτικής σημασίας για τη χώρα, καθώς όχι μόνο αποτελεί όρο για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι «για το νέο πρόγραμμα ‘Εξοικονόμηση κατ’ οίκον’ έχουν εξειδικευτεί 248 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ» και η πρόσκληση θα εκδοθεί σύντομα και θα αφορά την επιχορήγηση και τον  δανεισμό με επιδοτούμενο επιτόκιο για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών. «Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας συμμετοχής, αναμένεται να ανέλθει συνολικά στα 500 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του νέου Ταμείου Υποδομών που θα ενεργοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2017, σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός ακόμα αντίστοιχου προγράμματος για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων και δημοτικών κτιρίων», τόνισε.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στο δικτυακό τόπο www.etean.com.gr και θα πρέπει να προσέλθουν για την υπογραφή των συμβάσεων έως τις 15/12/2016.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...