Επίδομα ανεργίας: Σπάει στα δύο η νέα πληρωμή του ΟΑΕΔ μετά την παράταση

Επίδομα ανεργίας: Σπάει στα δύο η νέα πληρωμή του ΟΑΕΔ μετά την παράταση
Επίδομα ανεργίας: Σπάει στα δύο η νέα πληρωμή του ΟΑΕΔ μετά την παράταση

05/06/2020 – 12:48

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την παράταση από τον ΟΑΕΔ, αλλά και για την ημερομηνία πληρωμής.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα γίνουν δύο πληρωμές, καθώς η παράταση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι για δύο μήνες και αφορά όσους έπαιρναν το επίδομα στο τέλος Μαΐου και αυτό έληξε.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι παράταση για δύο μήνες πήρε το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων – ασφαλισμένων για όσους λήξει η επιδότηση τους εντός Μαΐου.

Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή θα λήξει η επιδότησή τους τον Μάιο, ο πρώτος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί τον Ιούνιο και ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί τον Ιούλιο.

Η δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

-Δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.

-Δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).

– Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση.

Αυτοί που μένουν εκτός είναι οι μακροχρόνια άνεργοι. Ορισμένοι από αυτούς πήραν επίδομα 400 ευρώ για ένα μήνα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιοι άλλο μέτρο για αυτούς, ούτε παράταση.

Υπενθυμίζεται πως η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα από τον ΟΑΕΔ, μέσω απευθείας κατάθεσής στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...