Επίδομα 1,4 εκατ. ευρώ στους απλήρωτους υπαλλήλους της «Καρυπίδης Α.Ε.»

Από 1.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους 1.400 εργαζόμενους των καταστημάτων της αλυσίδας Καρυπίδης, που παραμένουν απλήρωτοι για 12 μήνες, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

H κυβέρνηση διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους, ότι γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους. Πρόσφατα, οι εργαζόμενοι,  είχαν συνάντηση και με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στο Γραφείο Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, ο υπουργός,  τόνισε  ότι είναι θέμα ημερών η υπογραφή την Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που θα προβλέπει την χορήγηση του βοηθήματος.

Νωρίτερα, εργαζόμενοι του ομίλου Καρυπίδη, είχαν πραγματοποιήσει  διαμαρτυρία μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, όπου βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο. Η διαμαρτυρία, ξεκίνησε  απέναντι από το υπουργείο και αποπειράθηκαν να κρεμάσουν ένα πανό, αλλά τους απέτρεψαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η αντίδραση των εργαζομένων, ήταν να κλείσουν προσωρινά, την οδού Αγίου Δημητρίου. Η διαμαρτυρία αυτή δεν είναι κάτι νέο, αφού οι απλήρωτοι για 12 μήνες, εργαζόμενοι τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούν σειρά κινητοποιήσεων διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...