Επίδομα 534 ευρώ: Νέα πληρωμή έως την Παρασκευή

Επίδομα 534 ευρώ: Νέα πληρωμή έως την Παρασκευή
Επίδομα 534 ευρώ: Νέα πληρωμή έως την Παρασκευή

Νέα πληρωμή για το επίδομα 534 ευρώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Το επίδομα 534 ευρώ αναμένεται να πληρωθεί για 7.000 εργαζόμενους.

Ειδικότερα, έως την ερχόμενη Παρασκευή, 26 Ιουνίου, έρχεται νέα πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης για τον Μάιο από το υπουργείο Εργασίας για περίπου 7.000 εργαζόμενους.

Πρόκειται για εργαζόμενους που δεν πήραν το επίδομα στην πληρωμή που έγινε στις 15 Ιουνίου.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, με δηλώσεις του το περασμένο Σαββατοκύριακο επιβεβαίωσε το γεγονός πως από τους 526.051 δικαιούχους της ειδικής αποζημίωσης υπήρξαν περίπου 7.000 εργαζόμενοι που δεν έλαβαν τα ποσά που δικαιούνται.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, οι συγκεκριμένοι μισθωτοί θα πληρωθούν σε νέα καταβολή της ειδικής αποζημίωσης εντός της εβδομάδας και μέχρι την Παρασκευή. Η καταβολή της εν λόγω αποζημίωσης θα γίνει πιθανότατα χωρίς να χρειαστούν νέες ή και διορθωτικές ηλεκτρονικές δηλώσεις από τους εργοδότες ή και τους εργαζόμενους.

Το σύστημα «Εργάνη» αναμένεται να ανοίξει εκ νέου για διορθώσεις λαθών και αστοχιών που έγιναν από λογιστήρια και επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται πως ένα από τα τυπικά προβλήματα που αντιμετώπισαν τα λογιστήρια των επιχειρήσεων ήταν οι ημερομηνίες των αναστολών που διαρκούσαν ανέκκλητα για 45 ημέρες, κατά την περίοδο Μαρτίου και Απριλίου. Τη δυνατότητα διόρθωσης λαθών στο σύστημα «Εργάνη» ζήτησε πρόσφατα το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ), ώστε οι λογιστές – φοροτεχνικοί:

Να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις, στις αιτήσεις αποζημίωσης – αναστολής των εργαζομένων, ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν την οικονομική ενίσχυση.

Να δοθεί η δυνατότητα δήλωσης της πραγματικής ημερομηνίας έναρξης και λήξης της αναστολής εργασίας, καθώς το σύστημα φέρνει προσυμπληρωμένη την ημερομηνία έναρξης αναστολής χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...