Επίθεση αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας

ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ – ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ

Ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σήμερα στην είσοδο του μεγαλύτερου λιμανιού της Σομαλίας στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Από την τρομοκρατική επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία της Σομαλίας.

«Μέχρι στιγμής τρεις πολίτες έχουν σκοτωθεί και επτά ακόμη έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο Αμπντικάντι Άχμεντ, αξιωματικός της αστυνομίας που ερευνά την επίθεση.

«Ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί. Υπήρχαν αχθοφόροι και οχήματα που είχαν σχηματίσει ουρά στην πύλη του λιμανιού όταν σημειώθηκε η έκρηξη», πρόσθεσε ο Αμπντικάντι Άχμεντ.

«Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στην εξωτερική πύλη του λιμανιού. Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή πυρών», δήλωσε από την πλευρά του ο Μοχάμεντ Χουσέιν, ένας εργαζόμενος στο λιμάνι μιλώντας στο Reuters.

Μέχρι τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αν και η αλ Σεμπάμπ έχει εξαπολύσει μια σειρά αιματηρών επιθέσεων στη Σομαλία.

Οι αλ Σεμπάμπ επιθυμούν να εκδιώξουν από τη Σομαλία τους άνδρες της Αφρικανικής Ένωσης που έχουν σταλεί για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας, να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση και να επιβάλλουν την αυστηρή εκδοχή τους του Ισλάμ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...