Με ομόφωνη απόφαση, δικαστές και ένορκοι δεν χορήγησαν κανένα ελαφρυντικό στην 36χρονη  και της επέβαλαν κάθειρξη 15 ετών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με ομόφωνη απόφαση – Το δικαστήριο της επέβαλε ακόμη και ποινή φυλάκισης έξι μηνών για το αδίκημα της απείθειας

Τη μέγιστη ποινή που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας επέβαλε στην 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα, δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Δικαστές και ένορκοι της επέβαλαν κάθειρξη 15 ετών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με ομόφωνη απόφαση. Το δικαστήριο της επέβαλε ακόμη και ποινή φυλάκισης έξι μηνών για το αδίκημα της απείθειας.

Νωρίτερα, την ενοχή της Έφης Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από οκτώ συνεδριάσεις. 

Δικαστές και ένορκοι ομόφωνα κήρυξαν ένοχη την 36χρονη για το συγκεκριμένο αδίκημα και όχι για αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, όπως η ίδια είχε ζητήσει.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό σύννομου βίου, το οποίο η ίδια ζήτησε δια του συνηγόρου της Σάκη Κεχαγιόγλου. Μάλιστα, στο ακροατήριο έκανε ήδη την πρότασή του και ο εισαγγελέας Χαρ. Μαστραντωνάκης επί της ποινής. Ζήτησε να επιβληθεί στην κατηγορούμενη κάθειρξη 15 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και έξι μηνών για την απείθεια.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να μην αναγνωρίσει στην κατηγορούμενη το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, η σύννομη ζωή του υπαιτίου αποδεικνύεται πρωτίστως με την απουσία καταδικαστικών αποφάσεων από το ποινικό του μητρώο που είναι μαχητό τεκμήριο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.

Ο κ. Μαστραντωνάκης ανέφερε ακόμη πως το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού της 36χρονης, είναι αβάσιμο γιατί αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο Νώντα με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και τη Ιωάννα και τον Επαμεινώνδα. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» τόνισε ο εισαγγελέας και προσέθεσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου». Ολοκληρώνοντας ο εισαγγελέας είπε: «Την ενοχή της όπως απεφάνθη το δικαστήριο χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού».

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...