Επίθεση στο Στρασβούργο: Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του μακελάρη

Επίθεση στο Στρασβούργο: Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του μακελάρη

Πάνοπλοι αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνες στη συνοικία Νεντόρφ του Στρασβούργου σήμερα, καθώς συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ενόπλου, που σκότωσε τρεις ανθρώπους στην επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

Οπως αναφέρουν Reuters και AFP και αναμεταδίδει το ΑΠΕ, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας αναπτύχθηκαν κατά μήκος ενός δρόμου, ορισμένοι με το δάκτυλο στη σκανδάλη, διεξάγοντας έρευνες σε σπίτια. Άλλοι αστυνομικοί όρισαν μια περίμετρο ασφαλείας στη συνοικία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ είπε ενώπιον της Γερουσίας ότι η αστυνομία ήθελε να «άρει κάθε αμφιβολία». Δεν υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες περί εντοπισμού του υπόπτου.

Ο απολογισμός από την επίθεση της Τρίτης αυξήθηκε σε 3 νεκρούς σήμερα, την ώρα που η αστυνομία «χτενίζει» την πόλη της ανατολικής Γαλλίας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και πραγματοποιεί ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία.

Περισσότεροι από 700 αστυνομικοί παίρνουν μέρος στο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 29χρονου Σερίφ Σεκάτ.

Ερωτηθείς εάν η γαλλική αστυνομία έλαβε εντολή να συλλάβει τον Σεκάτ νεκρό ή ζωντανό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό είπε στο CNews: «Δεν έχει σημασία. Το καλύτερο θα ήταν να τον βρούμε όσο το δυνατόν συντομότερα».

Βίντεο από το σημείο:

Η αστυνομία χρειάστηκε 4 μήνες για να εντοπίσει τα ίχνη του Σαλάχ Αμπντεσαλάμ, του τρομοκράτη που επέζησε από τις επιθέσεις του Παρισιού το 2015, σε ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές του Παρισιού, άλλο ένα πρόσωπο του περιβάλλοντος του Σεκάτ τέθηκε υπό κράτηση σήμερα το πρωί. Πρόκεται για έναν άνδρα ο οποίος δεν έχει συγγενική σχέση με τον ύποπτο. Οι γονείς του και δύο από τους αδελφούς του συνελήφθησαν τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Θρησκευτικός συμβολισμός

Η χριστουγεννιάτικη αγορά, ένας άκρως δημοφιλής προορισμός στο ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου, παρέμεινε κλειστή σήμερα.

Την ώρα που αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Σεκάτ φώναξε «ο Θεός είναι μεγάλος» ενώ άνοιγε πυρ στην αγορά, ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Χείτζ είπε ότι ο δράστης επέλεξε αυτόν τον στόχο λόγω του θρησκευτικού συμβολισμού του.

«Ήταν λίγο γκάνγκστερ, αλλά δεν είχα παρατηρήσει σημάδια ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί» επισήμανε ένας κάτοικος της περιοχής, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Στις φωτογραφίες που έδωσε η αστυνομία στη δημοσιότητα, εικονίζεται ένας άνδρας με γένια και καταγωγή από τη Βόρειο Αφρική. Έχει έναν μώλωπα στο μέτωπο. Ο Σεκάτ έχει 27 καταδίκες για ληστείες και βιαιοπραγίες και εξέτισε ποινές κάθειρξης στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/348943-Epithese-sto-Strasboyrgo-Anthropokynegeto-gia-ten-syllepse-toy-makelare ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...