Επίθεση στο Στρασβούργο: Αποκλεισμένοι οι Ελληνες ευρωβουλευτές -Ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης

Επίθεση στο Στρασβούργο: Αποκλεισμένοι οι Ελληνες ευρωβουλευτές -Ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης

Αποκλεισμένοι στο Στρασβούργο βρίσκονται Ελληνες ευρωβουλευτές εξαιτίας της αιματηρής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Στο σημείο της επίθεσης βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι αποκλεισμένος στο πίσω μέρος καφετέριας.

Ο κ. Ανδρουλάκης την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε καφετέρια στην πλατεία Κλεμπέρ μαζί με άλλους τρεις Ελληνες. Την ώρα που πλήρωναν η ιδιοκτήτρια τους φώναξε «τρομοκρατική επίθεση» και τους ζητήθηκε να μετακινηθούν στο πίσω μέρος της καφετέριας και να παραμείνουν εκεί. 

Ο ευρωβουλευτής δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία από το σημείο που έχει βρει καταφύγιο.

Την ίδια ώρα, η Εύα Καϊλή, η οποία έχει αποκλειστεί στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναμεταδίδει ότι το Ευρωκοινοβούλιο ενεργοποίησε πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης.

Το μήνυμα που στάλθηκε στους ευρωβουλευτέςΤο μήνυμα που στάλθηκε στους ευρωβουλευτές

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης βρίσκεται εντός του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς οι αρχές δεν τους επιτρέπουν να βγουν έξω.

«Στρασβούργο: Πυροβολισμοί κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Αναφορές για νεκρούς κ τραυματίες. Πληροφορίες ότι ο δράστης δεν έχει ακόμη συλληφθεί η εξουδετερωθεί . Όσοι βρισκόμαστε ακόμη στο Ευρωκοινοβούλιο, παραμένουμε εδώ, με απόφαση των αρχών ασφαλείας», αναφέρει.

Ο Γιώργος Κύρτσος αναφέρει μέσω Twitter: «Πρώτος απολογισμός του χτυπήματος στο Στρασβούργο στην περιοχή που έκανα χριστουγεννιάτικη βόλτα. 1 νεκρός. 6 τραυματίες. Ο δράστης έχει διαφύγει. Τον άκουσα να πυροβολεί σε 3 διαφορετικά μέρη στο κέντρο γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να είναι τρομοκρατικό χτύπημα».

Στέλιος Κούλογλου περιέγραψε πώς έκλεισαν οι πόρτες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, για λόγους ασφαλείας.

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/348760-Epithese-sto-Strasboyrgo-Apokleismenoi-oi-Ellenes-eyroboyleytes-Energopoietheke-to-protokollo-ektaktes-anagkes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...