Επίθεση φιλίας της Μέρκελ: ”Εμπιστεύομαι τον Σαμαρά” – Ζήτησε περισσότερη δουλειά από τους Έλληνες

Επίθεση φιλίας της Μέρκελ: ''Εμπιστεύομαι τον Σαμαρά'' – Ζήτησε περισσότερη δουλειά από τους Έλληνες
Αφήνοντας το ρόλο του κακού μπάτσου για τον Ντάισενμπλουμ, η Γερμανίδα Καγκελάριος, συντονισμένη προφανώς με το κανάλι της Ελληνικής Βουλής, έκανε θετικές δηλώσεις για την κυβέρνηση, αμέσως μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού.

”Η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα που κανένας δεν περίμενε, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης αποδίδουν”.

Λίγες ώρες πριν την συνάντηση της με τον Σαμαρά η Γερμανίδα Καγκελάριος εκτίμησε πως υπάρχει πρόοδος στην Ελλάδα, τόνισε την εμπιστοσύνη της στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά έστειλε και το μήνυμα πως:
”Οι Έλληνες πρέπει ακόμη να δουλέψουν αρκετά ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους”.

Χαρακτήρισε επίσης “απολύτως αξιοσημείωτες” τις μεταρρυθμίσεις που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο που διοργανώνει η Sueddeutche Zeitung στο Βερολίνο.

«Ξέρω ότι μπορεί κανείς να πει πολλά, τι δεν είναι ακόμη όπως το φανταζόμαστε εμείς από την γερμανική σκοπιά. Αλλά η αλλαγή είναι σοβαρή» δήλωσε η κυρία Μέρκελ.
Σημείωσε ότι η Ελλάδα αυτή τη χρονιά εισέπραξε περισσότερα χρήματα από όσα ξόδεψε, εάν εξαιρεθούν οι τόκοι. Πρόσθεσε δε ότι πολλοί από την τρόικα δεν θεωρούσαν ότι θα ήταν ικανή, αλλά η Ελλάδα το κατάφερε και εξέφρασε γι’ αυτό τον μεγάλο σεβασμό της.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...