Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Προέδρος της Βουλής

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Προέδρος της Βουλής

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη με την ιδιότητα του ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπου θα συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης της τουρκικής εισβολής του 1974.

Από το αεροδρόμιο της Λάρνακας ο κ. Μεϊμαράκης κατευθύνθηκε στο Κυπριακό Κοινοβούλιο, όπου συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογο του Γιαννάκη Ομήρου και αμέσως μετά έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι είναι μείζον θέμα για μας ότι εν ονόματι του κυπριακού λαού ασκείται η προεδρεία στα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε την σιγουριά ότι η προεδρεία αυτή «ψύχραιμη και ανεπηρέαστη από εξωτερικές μικρόψυχες και αντιπαραγωγικές παρεμβάσεις που γίνεται κυρίως από την Τουρκία θα ολοκληρώσει το έργο της και θα έχει τον έπαινο όλων των κρατών μελών».

Τόνισε ότι είναι «μια ευκαιρία να καλέσουμε την Τουρκία σήμερα να δείξει ότι επιθυμεί ειλικρινώς και με πραγματικά βήματα να μην έχει προβλήματα με τους γείτονες της. Να επιβεβαιώσει ότι έχει το βλέμμα της προς την ευρωπαϊκή της κατεύθυνση και να προβεί στις κινήσεις εκείνες που θα την βοηθήσουν να συνεργαστεί με την Κυπριακή προεδρεία προς όφελος όχι μόνο του Κυπριακού λαού, αλλά και της ΕΕ και των ευρωπαϊκών θεσμών».

Ωστόσο, σημείωσε ότι στο κάλεσμα αυτό δεν ανταποκρίνεται η Τουρκία και αυτό, είπε, το αντιλαμβάνονται οι ευρωπαίοι σύμμαχοι μας. «Πιστεύω και αυτοί θα ασκήσουν τη δική τους επιρροή στην διάρκεια της Προεδρίας για να μπορέσουμε να έχουμε την απαιτούμενη συνεργασία και συμπεριφορά για το καλό όλων μας», πρόσθεσε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...