Επίσκεψη Κωνσταντόπουλου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε, σήμερα Δευτέρα 24 Ιουνίου, το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» και συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την κατάσταση στον χώρο της υγείας, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των νοσοκομείων και τα λειτουργικά προβλήματα που κατά καιρούς το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει. 



Ο κ. Κωνσταντόπουλος μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας έκανα μεγάλη προσπάθεια να αναδείξω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία του Νομού.

Το 2016 βρέθηκα στο πλευρό της μεγάλης μάχης της τοπικής κοινωνίας για  την υποστήριξη των αιτημάτων και των διεκδικήσεων των πολιτών, των φορέων και των εργαζομένων του νομού για την Υγεία. Για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» έκανα ιδιαίτερη μνεία στον αρμόδιο υπουργό για τις επιπτώσεις που είχε το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής και της Μονάδας Εντατικής Θερπαείας αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν η Παθολογική και η Καρδιολογική Κλινική, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Ψυχιατρική και γι’ αυτά από τις συνεφημερίες, ζητώντας ουσιαστικές και βιώσιμες λύσεις.



Δυστυχώς, σήμερα, πρέπει να αλλάξουν πολλά στο ΕΣΥ ώστε ο πολίτης να αισθάνεται ότι απολαμβάνει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και οικονομικών δυνατοτήτων. Δυστυχώς, σήμερα, το καθεστώς εργασίας των επικουρικών εξακολουθεί να λειτουργεί ως αντικίνητρο για τους γιατρούς. Δυστυχώς, οι δαπάνες για την υγεία εξακολουθούν να είναι περιορισμένες με αποτέλεσμα οι δημόσιες δομές υγείας να πάσχουν από ελλείψεις σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους. Μετά από τη σημερινή μου επίσκεψη, όμως, μπορώ να πω για άλλη μια φορά με βεβαιότητα ότι υπάρχουν σπουδαίοι άνθρωποι ανάμεσά μας, σπουδαίοι γιατροί νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι που υπηρετούν το Νοσομείο Μεσολογγίου με υπευθυνότητα, αφοσίωση και συναίσθηση προσφοράς.



Αναμφισβήτητα, ο χώρος της υγείας χρειάζεται στήριξη. Η λύση, ωστόσο, δεν θα έρθει ούτε μέσα από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που επιδιώκει να αυξήσει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και των ασφαλιστικών εταιρειών, παραδίδοντας τα Δημόσια Νοσοκομεία στα μεγάλα συμφέροντα. Ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ που με την πολιτική των τελευταίων ετών μετέτρεψε το ΕΣΥ σε ένα προνοιακό σύστημα.

Η λύση θα έρθει μέσα από προοδευτικές πολιτικές που περιγράφονται στο “Σχέδιο Ελλάδα” του Κινήματος Αλλαγής. 

Η παράταξή μας που δημιούργησε το ΕΣΥ, είναι έτοιμη να κάνει πράξη την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του. »



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...