Επαγγελματικό πέρασμα του Παναθηναϊκού από την Ρόδο

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο χρειαζόταν κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου και με κορυφαίο τον Μάικ Τζέιμς που πέτυχε 19 πόντους επικράτησε εκτός έδρας με 73-82.

Πιο συγκεκριμένα  η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ βρήκε αντίσταση κόντρα στον Κολοσσό στη Ρόδο στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ήταν σοβαρός στο δεύτερο μέρος και με καλύτερους τους Αμερικανούς του (Τζέιμς (17π., Σίνγκλετον 12π. και Γκάμπριελ 12π.), αλλά και τον Καλάθη (11π.) πήρε το ροζ φύλλο αγώνα (73-82), φτάνοντας έτσι το ρεκόρ του στη Basket League στο 18-1.

Να τονιστεί πως από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Ρέντικ με 14, ενώ οι Χολ, Γουότσον και Σαλούστρος πέτυχαν από 12 πόντους.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να “τελειώσει” νωρίς το παιχνίδι, με τους Κρις Σίνγκλετον και Κένι Γκάμπριελ να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς ως το +10 (9-19) στο 6’35”.

Όταν όμως ήρθε η ώρα του Ερλ Ουάτσον για τον Κολοσσό, άρχισαν να αλλάζουν τα δεδομένα. Ο ψηλός των “θαλασσί” σκόραρε διαρκώς με καρφώματα, για να αποτελέσει τη βασική αιτία που η ομάδα του πλησίασε στο σκορ (22-25) στο τέλος του α’ δεκαλέπτου.

Ο Μάικ Τζέιμς πέρασε στο παρκέ για να πετύχει άμεσα πόντους και να “ξεκολλήσει” το “τριφύλλι”, πράγμα που κατάφερε. Μόνο που στο πίσω μέρος υπήρχε σοβαρό πρόβλημα για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία αδυνατούσε να προστατεύσει το καλάθι της.

Τα 16/23 δίποντα των γηπεδούχων είναι απόδειξη αυτού, όπως επίσης το γεγονός πως οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, ούσες στο “Χ” (46-46), που άφηνε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα εν όψει του β’ μέρους.

Στο γ’ δεκάλεπτο άλλαξε άρδην η εικόνα της αναμέτρησης, με το “τριφύλλι” να παίζει άμυνα. Μετά από πολλή ώρα. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους σε 7 λάθη (!) σε μία περίοδο και με τον Μάικ Τζέιμς να βρίσκει στο πρόσωπο του Νικ Καλάθη τον ιδανικό παρτενέρ, “έχτισαν” μια μικρή διαφορά, που όμως έδειχνε να είναι αρκετή.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός, οπότε το +9 (55-64) του 30ου λεπτού έδινε το δικαίωμα της αισιοδοξίας στο “τριφύλλι”. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πράξη, αφού ο Κολοσσός έμεινε από λυσεις και δυνάμεις στη διάρκεια του β’ μέρους.

Ο Ερλ Ουάτσον δεν ξανασκόραρε (σ.σ.: ενώ είχε 6/7 δίπ. στο α’ μέρος), ο Λάνγκστον Χολ ήταν ως επί το πλείστον άστοχος, ενώ ο Τζουβόντε Ρέντικ βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι με συνέπεια, μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Ο αγώνας βέβαια είχε ουσιαστικά “τελειώσει” με τον Γιάννη Μπουρούση να γράφει τον επίλογο, για να εξασφαλίσει ο Παναθηναϊκός τη νίκη στο Βενετόκλειο (82-73) και να συνεχίσει απρόσκοπτα την προσπάθεια που κάνει για την πρωτιά στο τέλος της regular season στην Stoiximan.gr Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 46-46, 55-64, 73-82.

ΠΑΟ

ΠΑΟ

Πηγή: Filathlos.gr

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/272677-Epaggelmatiko-perasma-toy-Panathenaikoy-apo-ten-Rodo ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...