Επανδρωμένη πτήση με δύο ιδιώτες γύρω από το φεγγάρι το 2018 προανήγγειλε η SpaceX

Η SpaceX ανακοίνωσε πως δύο ιδιώτες την προσέγγισαν με σκοπό την πραγματοποίηση μιας επανδρωμένης πτήσης (με τους ίδιους) γύρω από τη Σελήνη αργά μέσα στο 2018. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, έχουν προβεί ήδη στην πληρωμή μιας σημαντικής προκαταβολής για την υλοποίηση της αποστολής αυτής.

«Όπως οι αστροναύτες του προγράμματος “Απόλλων”, αυτά τα άτομα θα ταξιδέψουν στο διάστημα φέροντας μαζί τους τις ελπίδες και τα όνειρα της ανθρωπότητας, ωθούμενα από το ανθρώπινο πνεύμα της εξερεύνησης. Αναμένουμε την πραγματοποίηση τεστ υγείας και φυσικής κατάστασης, καθώς και την έναρξη της εκπαίδευσης αργότερα μέσα στο έτος. Άλλες ομάδες πτήσης έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον και περιμένουμε να ακολουθήσουν περισσότερες. Επιπλέον πληροφορίες για τις ομάδες πτήσεις θα δημοσιοποιηθούν ανάλογα με την έγκρισή τους και την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων των τεστ υγείας και φυσικής κατάστασης» αναφέρεται σχετικά.

Για τους σκοπούς της αποστολής θα χρησιμοποιηθούν η κάψουλα Dragon 2 και ο πύραυλος Falcon Heavy, που αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευσή του το καλοκαίρι.

«Αργότερα μέσα στο έτος, στο πλαίσιο του Commercial Crew Program της NASA, θα εκτοξεύσουμε το νέο μας διαστημόπλοιο Crew Dragon (Dragon Version 2) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η πρώτη αποστολή επίδειξης θα είναι αυτοματοποιημένη, χωρίς πλήρωμα. Θα ακολουθήσει μια αποστολή με πλήρωμα το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Η SpaceX έχει συμβόλαιο για τέσσερις αποστολές με Dragon 2 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κατά μέσο όρο ανά έτος, τρεις με φορτίο και μία με πλήρωμα» συμπληρώνεται σχετικά.

Μόλις δρομολογηθούν οι επανδρωμένες αποστολές για τη NASA, η SpaceX θα προχωρήσει στην ιδιωτική αποστολή γύρω από τη Σελήνη, με επιστροφή στη Γη. Η εκτόξευση θα γίνει από το Pad39A του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι κοντά στο Κέιπ Κανάβεραλ, από όπου εκτοξεύτηκαν και τα διαστημόπλοια του προγράμματος «Απόλλων».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/272747-Epandromene-ptese-me-dyo-idiotes-gyro-apo-to-pheggari-to-2018-proaneggeile-e-SpaceX ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...