Επεισοδιακή η έναρξη της συζήτησης στη Βουλή – Εκνευρισμός από τις δηλώσεις της Χρυσής Αυγής

Επεισοδιακή η έναρξη της συζήτησης στη Βουλή – Εκνευρισμός από τις δηλώσεις της Χρυσής Αυγής
Έντονα επεισοδιακή ήταν η έναρξη της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίαςτου ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, μετά την κίνηση της Χρυσής Αυγής να θέσει θέμα εγκυρότητας της ψηφοφορίας λόγω της απαγόρευσης στους τρεις προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν την Κυριακή μολονότι δεν έχουν απολέσει τα πολιτικά τους δικαιώματα.

«Έχετε ανάγει τον εισαγγελέα του Κορυδαλλού σε ρυθμιστή της Πολιτείας. Θεωρούμε υπεύθυνους τον Σαμαρά και εσάς προσωπικά που δεν έχετε φροντίσει να ρυθμίσετε το θέμα, Αφήστε τους συναγωνιστές να ψηφίσουν», ήταν τα λόγια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χ.Α Αρτέμη Ματθαιόπουλου στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Βουλής προέβλεψε ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής δεν θα επηρεαστεί από την απουσία των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Το ζήτημα μας απασχόλησε. Γίνεται όμως ό,τι ορίζει ο νόμος και ο Κανονισμός. Δεν μπορεί η Ολομέλεια να πάρει καμιά τέτοια απόφαση και να επιτρέψει στους τρεις βουλευτές να έρθουν να ψηφίσουν. Σε ένα κράτος δικαίου οι τρεις εξουσίες έχουν την ανεξαρτησία τους. Σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί πάντως -θα δούμε και πως θα τοποθετηθούν τα κόμματα- τεκμαίρεται ότι το ζήτημα να επηρεάσει η απουσία των τριών το αποτέλεσμα δεν μας απασχολεί. Το προεδρείο κρίνει ότι μπορεί να προχωρήσει», δήλωσε ο Μεϊμαράκης και κάπου εκεί τελείωσε η συζήτηση.

Υπενθυμίζουμε πως απών από τη συζήτηση στη Βουλή είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προτίμησε να υποδεχθεί τη Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής κ.Μπολντρίνι.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...