Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο (Βίντεο & Εικόνες)

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο (Βίντεο & Εικόνες)

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο (Βίντεο & Εικόνες)

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

Επεισόδια σημειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης, μετά τις πορείες για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στη Θεσσαλονίκη επεισόδια σημειώθηκαν στο προαύλιο της πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου έχουν εισήλθαν ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε από την οδό Εγνατία στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίες από την πλευρά τους έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Νωρίτερα, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της πορείας των φοιτητικών συλλόγων και των αριστερών σχημάτων στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ομάδα ατόμων πέταξε βόμβες μολότοφ κατά της Αστυνομίας και πυρπόλησαν εκδοτήριο του ΟΑΣΘ στη οδό Ιασωνίδου.

Ακόμα, έβαλαν φωτιά σε κάδους στα στενά πάνω από την Εγνατία στο ύψος της Καμάρας.

Τραυματίστηκε ο αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων κατά την διάρκεια των επεισοδίων

Επεισόδια σημειώθηκαν και στα Ιωάννινα γύρω από το κτήριο της περιφέρειας Ηπείρου όταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ κουκουλοφόροι, που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου άρχισαν να πετούν αντικείμενα στους άνδρες των ΜΑΤ που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Όπως αναφέρει το Epirusgate, τα επεισόδια επεκτάθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και άρχισαν να πετούν πέτρες και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών.

Ο αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων τραυματίστηκε το βράδυ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, καθώς δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ομάδα ατόμων πέταξε καδρόνι εναντίον του αστυνομικού διευθυντή.

Αυτή την ώρα η κατάσταση φαίνεται να έχει εκτονωθεί ενώ η αστυνομία κάνει προσαγωγές.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου άρχισαν να πετούν αντικείμενα στους άνδρες των ΜΑΤ που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Στη συνέχεια, η ένταση επεκτάθηκε έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και άρχισαν να πετούν πέτρες και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών.

Επεισόδια και στο κέντρο του Βόλου

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και στο κέντρο του Βόλου.

Όπως αναφέρει το e-volos, κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και πέτρες και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ στο κέντρο της πόλης της Μαγνησίας.

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας – Έβαλαν φωτιά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε νωρίτερα το κέντρο της Πάτρας.

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν πέτρες και μολότοφ με τον πανικό να κυριαρχεί και τους πολίτες να τρέχουν για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Ακόμα, ομάδα ατόμων έκαψε πριν από λίγο ένα αυτοκίνητο στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη και Κορίνθου, ενώ έβαλαν φωτιά και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην οδό Κανακάρη.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο συλλήψεις και ανάγκασαν τους νεαρούς τραπούν σε φυγή προς την πλατεία Όλγας.  

Σύμφωνα με το tempo24, είχαν προηγηθεί ρίψεις αυτοσχέδιων βομβών μολότοφ στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης στην οδό Ερμού. 

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Μπογιές και σπασμένες τζαμαρίες στο Ηράκλειο

Επίσης, νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το δικαστικό μέγαρο έγινε στόχος νεαρών, οι οποίοι εκσφενδόνισαν μπογιές στο κτίριο ενώ έσπασαν και τζαμαρίες καταστημάτων επί της Λεωφόρου Δικαιοσύνης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...