Επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Επιδότηση πετρελαίου

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ                                               

Αγώνα δρόμου δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ετοιμάσουν την απόφαση για την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης της περιόδου 2016-2017, καθώς η εντολή που έχουν λάβει από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη είναι να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ώστε να μπορέσουν να λάβουν χιλιάδες νοικοκυριά που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές την επιδότηση που αντιστοιχεί στα πραγματικά λίτρα που καταναλώνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι προμηθευτούν πετρέλαιο έως 31 Δεκεμβρίου 2016 θα λάβουν το σύνολο της επιδότησης που δικαιούνται και θα το πληρωθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2017. 

Όμως όσοι αγοράσουν πετρέλαιο μετά την 1η Ιανουαρίου 2017, θα λάβουν επιδότηση ανάλογα με τα χρήματα που θα έχουν περισσέψει από το συνολικό κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ της συνολικής επιδότησης. Έτσι, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι να λάβουν το μισό ή το 1/3 της επιδότησης που δικαιούνται αν δεν υπάρχουν άλλα χρήματα.

Στο κείμενο της υπουργικής απόφασης που, επικαλείται το Βήμα, αναμένεται να έχει δοθεί στη δημοσιότητα προς τα τέλη Νοεμβρίου, θα προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Συνολικό ποσό επιδότησης: 105 εκατ. ευρώ
  • Επιδότηση ανά λίτρο: 25 λεπτά
  • Αλλαγή στις ζώνες: Ορισμένοι νομοί θα μεταφερθούν από μία ζώνη σε άλλη (π.χ. από Γ σε Β ή από Β σε Α), ενώ γίνεται προσπάθεια ορισμένοι νομοί να «σπάσουν» σε δύο ζώνες βάσει ταχυδρομικού κώδικα.

Όμως εδώ υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην εφαρμογή της πρότασης αυτής και όπως αναφέρουν αρμοδίως από το υπουργείο Οικονομικών, το πιθανότερο είναι τελικά να υπάρξει μεταφορά από τη μία ζώνη στην άλλη ολόκληρων νομών και όχι το «σπάσιμό» τους, όπως αρχικώς είχε διατυπωθεί.

Επίσης, επειδή θα καθυστερήσει η έκδοση της υπουργικής απόφασης, όσοι αγοράζουν πετρέλαιο από 15 Οκτωβρίου και μετά θα μπορούν να υποβάλλουν κανονικά αίτηση στο www.gsis.gr για να λάβουν την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης.

Όσον αφορά τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορήγησης επιδόματος πετρελαίου, αυτά αναμένεται να παραμείνουν τα ίδια. 

Οι όποιες αλλαγές γίνουν θα είναι στις ζώνες:

  • Άγαμος: Εισόδημα (τεκμαρτό ή πραγματικό) έως 12.000 ευρώ – Αντ. αξία ακινήτων έως 100.000 ευρώ
  • Έγγαμος χωρίς παιδιά: Εισόδημα έως 20.000 ευρώ – αντ. αξία ακινήτων έως 150.000 ευρώ
  • Έγγαμος με 1 παιδί: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ και αντ. αξία έως 150.000 ευρώ
  • Έγγαμος με 2 παιδιά: Εισόδημα έως 24.000 ευρώ και αντ. αξία ακινήτων έως 150.000 ευρώ
  • Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Εισόδημα έως 26.000 ευρώ – Αντ. αξία ακινήτων έως 150.000 ευρώ. Μονογονεϊκές οικογένειες: Ετήσιο εισόδημα έως 22.000 ευρώ

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...