Επιδότηση 50% για τις εργοδοτικές εισφορές νέων έως 25 ετών – Υπεγράφη η υπουργική απόφαση

Επιδότηση 50% για τις εργοδοτικές εισφορές νέων έως 25 ετών – Υπεγράφη η υπουργική απόφαση

Την υπουργική απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης κατά 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης για τους μισθωτούς έως 25 ετών υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός, Τάσος Πετρόπουλος.

Συγκεκριμένα, αναδρομικά από την 01/01/2019, οι εργοδοτικές εισφορές για κύρια σύνταξη καταβάλλονται από τις επιχειρήσεις μειωμένες κατά 50%, για τους απασχολούμενους μισθωτούς ηλικίας έως 25 ετών που εργάζονται ήδη ή θα προσληφθούν, ανεξαρτήτως του ύψους των αποδοχών τους.

Το ποσό που προκύπτει από την καταβολή των μειωμένων εργοδοτικών εισφορών καλύπτεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η υλοποίηση του μέτρου αποτελεί εφαρμογή της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και έχει ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/354365-Epidotese-50-gia-tis-ergodotikes-eisphores-neon-eos-25-eton-Ypegraphe-e-ypoyrgike-apophase ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...