Επικήρυξη 6.000 δολ. γι’ αυτόν που σκότωσε λευκοκέφαλο θαλασσαετό στο Άρκανσας (ΦΩΤΟ)

Επικήρυξη 6.000 δολ. γι’ αυτόν που σκότωσε λευκοκέφαλο θαλασσαετό στο Άρκανσας (ΦΩΤΟ)

Νεκρός βρέθηκε ένας σπάνιος, θηλυκός λευκοκέφαλος θαλασσαετός κοντά στη φωλιά του στο Άρκανσας, με τις Αρχές να προσφέρουν αμοιβή 6.000 δολαρίων σε όποιον έχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη.

Το πουλί, που είναι εθνικό σύμβολο για τις ΗΠΑ, πέθανε στις 18 Μαρτίου από φονικά πυρά κοντά στο Μοντιτσέλο, στην Κομητεία Ντριου. Μεταφέρθηκε στον Ζωολογικό Κήπο του Λιτλ Ροκ όπου μέλη του ιατρικού προσωπικού βρήκαν τα τραύματα από πυρά.

Σύμφωνα με την επιτροπή, ο θηλυκός αετός εικάζεται ότι φρόντιζε τη φωλιά του τη στιγμή που πυροβολήθηκε. Επιτροπή που συστήθηκε για το συμβάν όπως και η Αμερικανική Υπηρεσία για την Αλιεία και την Άγρια Ζωή ερευνούν το περιστατικό και επικήρυξαν τον δράστη με 6.000 δολάρια προκειμένου να συλλέξουν αξιόλογες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη και την τιμωρία του.

Ο λευκοκέφαλος θαλασσαετός ή αμερικανικός θαλασσαετός ή φαλακρός αετός είναι πτηνό της Βορείου Αμερικής και εθνικό σύμβολο από το 1782. Το μέγιστο πρόστιμο για τη δολοφονία αετού είναι 5.000 δολάρια ή φυλάκιση ενός έτους.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/359645-Epikeryxe-6-000-dol-gi-ayton-poy-skotose-leykokephalo-thalassaeto-sto-Arkansas-PHOTO ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...