Επικίνδυνα «παιχνίδια»: Μετά τις αμερικανικές εκλογές η έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα!!

 Επικίνδυνα «παιχνίδια»: Μετά τις αμερικανικές εκλογές η έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα!!
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους σημειώνει ότι,  η έκθεση της τρόικα για την ελληνική οικονομία ενδέχεται να δημοσιοποιηθεί μετά τις αμερικανικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.  
Κοινοτικοί αξιωματούχοι μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας αναφέρουν στο πρακτορείο πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να αποφύγουν  πιθανό «σοκ» στην παγκόσμια οικονομία πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι, η τριμερής επιτροπή σχεδίαζε να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση από την οποία θα κριθεί η εκταμίευση της δόσης των 31 δισ.ευρώ τον Οκτώβριο, πιθανώς και πριν το Eurogroup της 8ης μέρας του επόμενου.

Οι λόγοι της καθυστέρησης, σύμφωνα με τους αξιωματούχους αφορά στη λεγόμενη αντίδραση και ψυχολογία των αγορών.

Αν στην έκθεση αναφέρεται πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να μειώσει το χρέος της έως το 2020 στο 120% του ΑΕΠ, τότε οι αγορές θα το εκλάβουν αρνητικά με πολύ ισχυρή την πιθανότητα ενός νέου «κουρέματος».

Μία τέτοια εξέλιξη  θα σηματοδοτήσει ενδεχομένως την έξοδο της Ελλάδα από το ευρώ αλλά και την πιθανότητα ενός φαινόμενου ντόμινο σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Η Ουάσιγκτον ανησυχεί για τη διάχυση μίας τέτοιας ευρωπαϊκής κρίσης στις ΗΠΑ και για το λόγο αυτό άσκησε πιέσεις στους ευρωπαίους ηγέτες να κρατήσουν τη χώρα μας στο ευρώ μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

Εξάλλου και οι Ευρωπαίοι φέρονται να προτιμούν την επανεκλογή Ομπάμα από την ανάδειξη του Μιτ Ρόμνει στην Προεδρία, κάτι που εν μέρει αιτιολογεί την αποκαλούμενη αλλαγή κλίματος απέναντι στην Ελλάδα στους κόλπους της ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι, πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε την επίσπευση των διαπραγματεύσεων, δηλαδή να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την επίμαχη ημερομηνία!

Πάντως η τρόικα αργά το απόγευμα διέψευσε το δημοσίευμα και το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης της έκθεσής της μετά τις αμερικανικές εκλογές.

OIKONOMIA
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...