ΕΠΙΣΗΜΟ: Τόσα εκατ. ευρώ θα δώσει η UEFA σε κάθε ομοσπονδία λόγω κορvνοϊού!

ΕΠΙΣΗΜΟ: Τόσα εκατ. ευρώ θα δώσει η UEFA σε κάθε ομοσπονδία λόγω κορvνοϊού!
ΕΠΙΣΗΜΟ: Τόσα εκατ. ευρώ θα δώσει η UEFA σε κάθε ομοσπονδία λόγω κορvνοϊού!


27/04/2020 – 22:55

Η UEFA στέκεται στο πλευρό των Ομοσπονδιών σε αυτή την εφιαλτική κατάσταση που έχει προκύψει και είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει τα μέλη της για να μην κινδυνεύσουν με… χρεοκοπία! 

Με επίσημη ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου γνωστοποίησε πως θα διαθέσει 236,5 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει τις 55 ενώσεις-μέλη της, οι οποίες έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η χρηματοδότηση της UEFA προέρχεται από το πρόγραμμα «HatTrick» και διανέμεται συνήθως στις εθνικές ενώσεις για την κάλυψη του λειτουργικού τους κόστους και για την ανάπτυξη συγκεκριμένων και στοχευμένων τομέων του εγχώριου ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, αποφάσισε να επιτρέψει σε κάθε Ένωση να ορίσει τις δικές της προτεραιότητες δεδομένου του αρνητικού αντίκτυπου από τον κορωνοϊό σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ανακοίνωσης ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν εξήγησε πως κάθε ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, μεταξύ αυτών και η ΕΠΟ, θα λάβει 4,3 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί εν μέσω πανδημίας:

«Το άθλημά μας αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση που από την κρίση του COVID-19.

Η UEFA θέλει να βοηθήσει τα μέλη της να ανταποκριθούν με τρόπους που είναι κατάλληλοι για τις συγκεκριμένες περιστάσεις. Ως αποτέλεσμα, έχουμε συμφωνήσει ότι θα διανεμηθούν έως και 4,3 εκατομμύρια ευρώ ανά Ένωση.

Το ποσό αυτό αφορά το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν και την επόμενη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα μέλη μας με τον τρόπο που επιθυμούν για την ανοικοδόμηση της ποδοσφαιρικής κοινότητας.

Πιστεύω ότι αυτή είναι μια υπεύθυνη απόφαση για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και είμαι περήφανος για την ενότητα που δείχνει το ποδόσφαιρο σε όλη αυτήν την κρίση.

Χωρίς αμφιβολία, το ποδόσφαιρο θα είναι στο επίκεντρο της ζωής που θα επιστρέψει στο φυσιολογικό. Όταν έρθει αυτή η στιγμή το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι έτοιμο να απαντήσει σε αυτήν την πρόκληση».

Πηγή: filathlos.gr

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...