Επισκέπτες ζωολογικού έδωσαν ναρκωτικά σε χιμπατζή

Επισκέπτες ζωολογικού έδωσαν ναρκωτικά σε χιμπατζή

Μοιραία παραλίγο να αποβεί η κίνηση που έκανε ομάδα νεαρών αποφασίζοντας να δώσει ναρκωτικά σε έναν χιμπατζή.
 
Όπως έκανε γνωστό ο ζωολογικός κήπος ο χιμπατζής Julius αρρώστησε όταν ήπιε το περιεχόμενο ενός πλαστικού μπουκαλιού που κάποιοι του έριξαν στο κλουβί. Οι εξετάσεις απέδειξαν πως ήταν ναρκωτικά.
 
«Ήταν σοκ για εμάς» λέει ο κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου, ο οποίος μέχρι και σήμερα αδυνατεί να πιστέψει αυτό που συνέβη.
 
Ο Julius πέρασε σε ψυχωτική κατάσταση όπου μεταξύ άλλων προκαλούσε κακό στον εαυτό του. «Θα μπορούσε να είναι χειρότερα τα πράγματα, ακόμα και να πεθάνει» εξηγεί ο κτηνίατρος.
 
Οι εξετάσεις αίματος και ούρων του ζώου απέδειξαν πως είναι λάβει ναρκωτικά τα οποία δεν μπορούσαν να φτάσουν σε αυτό παρά μόνο με το μπουκάλι που βρέθηκε στο χώρο.
 
Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές Αρχές οι οποίες το έχουν παραλάβει και αναζητούν περαιτέρω στοιχεία. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου ελέγχουν τα πλάνα από τις κάμερες.
 
Το μόνο στοιχείο που έχουν προς ώρας είναι η μαρτυρία μιας οικογένειας, σύμφωνα με την οποία είδαν κάποιον να πετά το μπουκάλι στο χώρο που βρισκόταν ο χιμπατζής. Το περιστατικό υπάρχει εν μέρει και στα βίντεο χωρίς, όμως, να φαίνεται ποιος το πέταξε. Ο Julius είναι ο μόνος χιμπατζής που μπορεί να ξεβιδώσει ένα καπάκι.
 
Λίγες ώρες μετά την κατάποση του περιεχομένου του μπουκαλιού το ζώο άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα. Το προσωπικό δεν μπορούσε να τον πλησιάσει ενώ όταν οι υπόλοιποι χιμπατζήδες πήγαν στον κλειστό χώρο που υπάρχει εκείνος δεν ακολούθησε.
 
Καθόταν και δάγκωνε το χέρι του μανιωδώς προκαλώντας μια μεγάλη πληγή. Συνέχισε να το κάνει ακόμα και όταν το προσωπικό τον οδήγησε στον κλειστό χώρο.
 
Τότε τον νάρκωσαν για να εξετάσουν το χέρι του μιας και η συμπεριφορά είναι συνήθης όταν υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα σε πολλά ζώα.
 
Οι κτηνίατροι περιποιήθηκαν την πληγή αλλά όταν η αναισθησία υποχώρησε ο Julius συνέχισε να δαγκώνεται προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στο χέρι του. Το επόμενο πρωί ναρκώθηκε εκ νέου και μόνο αφότου πέρασε η επήρεια των φαρμάκων η συμπεριφορά του αποκαταστάθηκε. «Μόνο τότε καταλάβαμε πως κάτι άλλο συνέβαινε» εξηγεί ο κτηνίατρος.
 
Η απάντηση ήρθε από την ανάλυση αίματος και ούρων. Είχε λάβει ναρκωτικά.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/357146-Episkeptes-zoologikoy-edosan-narkotika-se-chimpatze ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...