Επιστήμονες αποκαλύπτουν με 3D τεχνολογία πώς έδειχνε ο Άγιος Βαλεντίνος που εκτελέστηκε πριν από 1700 χρόνια

Επιστήμονες στη Βραζιλία αποκάλυψαν για πρώτη φορά το πρόσωπο του Αγίου Βαλεντίνου, χρησιμοποιώντας 3D interactive technology αφού πρώτα μελέτησαν τον κρανίο του. Ο Cicero Moraes, κορυφαίος computer graphic designer στη χώρα, ήταν εκείνος που χαρτογράφησε ψηφιακά το λείψανο και στη συνέχεια «κατασκεύασε» το πρόσωπο του Αγίου.

Το κρανίο του Αγ. Βαλεντίνου φυλάσσεται στην Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε στη Ρώμη και για τις ανάγκες του εγχειρήματος φωτογραφήθηκε από τον José Luís Lira, ερευνητή και θρησκευτικό συγγραφέα, και αναλύθηκε από τον ιατροδικαστή ανθρωπολόγο, Dr Marcos Paulo Salles Machado.

Για να γίνει αυτό η εκκλησία αποφάσισε να κλείσει τις πόρτες της για το κοινό για 40 λεπτά, ώστε ο Lira να έχει πλήρη πρόσβαση στο κρανίο και να το φωτογραφίσει ανενόχλητος, χωρίς ωστόσο να το μετακινήσει από τη θέση του.

Ο ερευνητής τράβηξε συνολικά 250 φωτογραφίες του κρανίου πίσω από τη βιτρίνα και από αυτές ο Moraes κράτησε τις 43, στις οποίες και βασίστηκε η τρισδιάστατη απεικόνιση. Όπως παραδέχονται, η πλήρης ανάλυση ήταν δύσκολη καθώς μόνο ένα μικρό μπροστινό τμήμα του κρανίου μπορούσε να επεξεργαστεί μέσω της φωτογραμμετρίας. Ως εκ τούτου, οι ερευνητές έπρεπε να καλύψουν οι ίδιοι τα κενά.

Ο Moraes χρησιμοποίησε ένα άλλο κρανίο, που επιλέχθηκε λόγω συμβατότητας, από μια ψηφιακή βιβλιοθήκη, ώστε να ολοκληρώσει την απεικόνιση του Αγίου Βαλεντίνου. Από την ανατομική τοποθέτηση ιστών και μυών και την οδοντοστοιχία μέχρι το χρώμα του δέρματος και τα γενικά χαρακτηριστικά, το τελικό αποτέλεσμα απεικονίζει έναν άνδρα ηλικίας περίπου 55 ετών, με λευκά μαλλιά, γενειάδα και καλοσυνάτο πρόσωπο. «Δουλέψαμε το project για τρεις μήνες και το ότι ολοκληρώθηκε τώρα, λίγο πριν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, είναι η καλύτερη υπενθύμιση του πώς ξεκίνησε όλο αυτό.

Η δουλειά μας δίνει στον κόσμο την πραγματική εικόνα εκείνου που πρέπει να ευχαριστούν για αυτήν τη γιορτή» λέει ο Moraes, προσθέτοντας πως φέτος θα γιορτάσει για πρώτη φορά τον Άγιο Βαλεντίνο στις 14 Φεβρουαρίου κι όχι στις 12 Ιουνίου, οπότε γιορτάζεται παραδοσιακά στη Βραζιλία. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα στάδια της διαδικασίας:

 

 

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...