Επιστήμονες βρήκαν το μυστικό για μία επιτυχημένη δίαιτα

Επιστήμονες βρήκαν το μυστικό για μία επιτυχημένη δίαιτα
Μέχρι τώρα όλοι απέδιδαν τα παραπανίσια τους κιλά στο λάθος συνδυασμό τροφίμων, στη λαιμαργία τους και στην έλλειψη άσκησης. 
Οι επιστήμονες καταρρίπτουν όλους αυτούς τους… μύθους και ρίχνουν όλες τις ευθύνες για το πάχος στο… μέγεθος του πιάτου.

Συγκεκριμένα, ερευνητές του πανεπιστημίου Κορνέλ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μεγάλα πιάτα μας κάνουν να σερβίρουμε μεγαλύτερα γεύματα και να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες. Στην έρευνά τους συμμετείχαν 69 παιδιά στα οποία έδωσαν μικρά και μεγάλα μπολ και τους ζήτησαν να πουν πόσα δημητριακά και γάλα ήθελαν. Τα παιδιά που είχαν λάβει μεγάλα μπολ, ζήτησαν 87% περισσότερο γάλα και δημητριακά σε σύγκριση με αυτά που είχαν λάβει μικρότερα και όπως διαπιστώθηκε κατανάλωναν συνολικά 52% περισσότερες θερμίδες.

Παλιότερη έρευνα είχε καταλήξει σε ανάλογο συμπέρασμα αφού υποστήριζε ότι για την έκταση που έχει λάβει στις μέρες μας η παχυσαρκία ευθύνεται το γεγονός ότι τα πιάτα τα τελευταία χρόνια μεγάλωσαν κατά πέντε εκατοστά. Τα πιάτα κατά το παρελθόν είχαν διάμετρο 25 εκατοστά, αλλά τα σημερινά έχουν μεγαλώσει αρκετά και αγγίζουν τα 30 εκατοστά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, λοιπόν, η εξήγηση στο γιατί η παχυσαρκία βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στα πέντε αυτά εκατοστά.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...