Επιστολή Α. Κατσιφάρα στον πρωθυπουργό για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Εκτιμώντας τη σοβαρότητα του ζητήματος και μετά την ανάληψη της πρωτοβουλίας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δει προσωπικά το θέμα της συζητούμενης άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών σε πρώτες κατοικίες, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, απέστειλε στον κ. Αντώνη Σαμαρά επιστολή με την οποία του ζητά να δώσει παράταση για το ακατάσχετο πρώτων κατοικιών.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή ενημερώνει τον πρωθυπουργό για την έντονη ανησυχία που έχει προκληθεί στην ελληνική κοινωνία και ιδίως στις τάξεις των δανειοληπτών επισημαίνοντάς του πως η Πολιτεία θα πρέπει στέκεται αλληλέγγυα στον πολίτη.

«Τυχόν άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών θα προσθέσει ακόμα μεγαλύτερες δοκιμασίες στους πολίτες και θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής ανάφλεξης, από τη στιγμή που θα τεθεί υπό κίνδυνο το ιερό, στοιχειώδες και αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία. Πέραν αυτού, η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών δεν πρόκειται να έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, δεν θα εξυπηρετήσει ούτε καν τις ίδιες τις Τράπεζες οι οποίες θεωρούν προτιμότερο, μέσω ρυθμίσεων και διακανονισμών, να αποπληρώνονται τα δάνεια που έχουν χορηγήσει και όχι να διαγκωνίζονται πάνω από κατοικίες φτωχών νοικοκυριών» σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Α. Κατσιφάρας.

Και καταλήγει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας: «Θεωρώ ότι η μόνη επιλογή που οφείλει η κυβέρνηση να εξετάσει είναι η παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών τουλάχιστον για δυο χρόνια ακόμη, έως ότου δημιουργηθούν όροι άμβλυνσης της σημερινής κρίσης και επανόδου της εισοδηματικής ισχύος των νοικοκυριών σε κανονικά επίπεδα».

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...