Έπειτα από κατεπείγουσα συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ναυπακτίας και ύστερα από την έκδοση και των οριστικών αποτελεσμάτων της Πρόσκλησης   9549/16-7-2020 της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, από τα οποία υπάρχει αισθητή μείωση των ωφελουμένων ατόμων (Voucher) σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο, αποφάσισε την σύνταξη και αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους φορείς για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις δομές των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ τόσο στους ωφελούμενους όσο και στους εργαζόμενους, αν δεν υπάρξει περαιτέρω κρατική χρηματοδότηση.

Η επιστολή η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από το δ.σ.της ΚΕΔΝ αναφέρει:

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ωφελούμενων της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» το Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας (ΚΕΔΝ) εξέτασε την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Δήμο μας για την προσεχή περίοδο η οποία πολύ περιληπτικά έχει ως εξής:

Το πρόγραμμα που υλοποιούσε η ΚΕΔΝ μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε πλέον των 400 ωφελουμένων και απασχολούνται σ’ αυτό 43 εργαζόμενοι, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

Η μεγάλη απήχηση που είχε το πρόγραμμα λόγω της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, δημιούργησε κίνητρο για μεγαλύτερη συμμετοχή σ’ αυτό από οικογένειες που πληρούν τα κριτήρια της επιλεξιμότητας. Ενώ λοιπόν οι αιτήσεις για φέτος αυξήθηκαν ένας μεγάλος αριθμός ωφελουμένων που ανέμεναν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αποκλείσθηκε. Ακόμα δε  χειρότερα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα και ήταν ενθουσιασμένα από την δημιουργική τους απογευματινή απασχόληση αποκλείονται από το πρόγραμμα στη νέα περίοδο.

Με τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι σήμερα εκτιμούμε ότι θα αποκλεισθούν από το πρόγραμμα οι μισοί περίπου ωφελούμενοι, παρόλο που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις

Ο αποκλεισμός αυτός θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Δήμου μας. Σε μια πολύ κρίσιμη  περίοδο ένας μεγάλος αριθμός ωφελούμενων  θα στερηθεί τον πολιτισμό, αθλητισμό, καλλιτεχνικά, κλπ που σε περιόδους κρίσης τα έχει ιδιαίτερη ανάγκη. Επίσης οι δημοτικές δομές θα χάσουν θέσεις εργασίας σε επιστημονικό κυρίως προσωπικό που δεν μπορούν να υποκατασταθούν στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας,  ιδίως στην περιφέρεια. 

κ. Υπουργέ,

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε να ενισχυθεί το πρόγραμμα με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους ώστε όλοι οι ωφελούμενοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όλοι οι απασχολούμενοι σ’ αυτό να συνεχίσουν να προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους. 

Ναύπακτος 25/8/2020

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ (ΚΕΔΝ)

                                                                                                                                                                                                                                    



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...