Επιστολή Καπεντζώνη στην υπουργό Παιδείας για τις ελλείψεις σε σχολικές μονάδες του δήμου Δωρίδας

Επιστολή στην υπουργό παιδείας απέστειλε ο δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης αναφορικά με τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε σχολικές μονάδες του δήμου του.

«Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Σε συνέχεια της με αριθ. πρωτ. 9701/22.10.2019 επιστολής μας, καθώς μετά την εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε με την Υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζαχαράκη Σοφία, επανερχόμαστε με αυτή μας την επιστολή, ενόψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου, θέλοντας να θέσουμε υπόψη σας το σοβαρό ζήτημα του επανακαθορισμού των μορίων στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Λιδωρικίου.
Το Λιδωρίκι είναι η Έδρα του Δήμου μας και είναι χαρακτηρισμένο με ΦΕΚ (Π.Δ. 73/25.5.1987) ως προβληματική και άγονη περιοχή. Το έτος 2018 το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αναμοριοδότηση των σχολείων με αποτέλεσμα να υποβαθμίσει πολλά σχολεία , μέσα στα οποία είναι και τα σχολεία του Λιδωρικίου.
Τα μόρια έπεσαν στα επτά από εννέα. Το σοβαρότερο αποτέλεσμα αυτής της αναμοριοδότησης είναι ότι δεν υπάρχουν κίνητρα πλέον στους καθηγητές να επιλέξουν το Λιδωρίκι και προέκυψαν σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, καθώς και στην ομαλή λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων, μετά την παραπάνω μείωση.

Υπενθυμίζουμε ότι η σχολική χρονιά 2019-2020 ξεκίνησε με πάρα πολλές ελλείψεις καθηγητών.
Στο Λύκειο καθηγητής Φυσικής παρουσιάστηκε τέλος Νοεμβρίου.
Στο Γυμνάσιο η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τέσσερις καθηγητές. Μετά από ένα μήνα καλύφθηκαν οι θέσεις των καθηγητών αγγλικών, φυσικής αγωγής, θρησκευτικών και έναν φιλόλογο (χωρίς να καλύπτει όλες τις ανάγκες).
Σημαντικά κενά σε Γλώσσα, Φυσική, Βιολογία, Μαθηματικά και Μουσική εξακολουθούσαν να υπάρχουν μέχρι τον Ιανουάριο.

Στην προηγούμενη αναμοριοδότηση που έγινε δεν ελήφθησαν υπόψη τα παρακάτω κριτήρια τα οποία έχουν αποφασιστεί με το υπ’ αριθ. ΦΕΚ 193/18.10.2016 :
– το ανάγλυφο της περιοχής
– το ορεινό
– οι ιδιαιτερότητες της πρόσβασης
– το δυσπρόσιτο της περιοχής
– Το ότι είναι σχολεία υποδοχής
– Οι συνθήκες διαβίωσης των εκπαιδευτικών
– Η οργανικότητα
– Η απόστασή τους από την έδρα του Νομού
– Οι ελλιπέστατες συγκοινωνιακές συνθήκες

Θεωρούμε λοιπόν πως όλα τα προβλήματα πηγάζουν από την αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη μείωση των μορίων και θεωρούμε ότι μια αναβάθμιση σε τουλάχιστον 10 μόρια θα λύσει όλα τα προβλήματα.
Σημαντικό είναι σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 73/1987 όπου το Λιδωρίκι θεωρείται προβληματική και άγονη περιοχή, δίνονται κίνητρα στους γιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας από το Υπουργείο Υγείας. Είναι εύλογο λοιπόν το ερώτημα πώς το Υπουργείο Υγείας λαμβάνει υπόψη του το συγκεκριμένο διάταγμα για προβληματική περιοχή και το Υπουργείο Παιδείας όχι.
Τέλος σας επισυνάπτουμε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, καθώς και τα ανωτέρω αναφερόμενα ΦΕΚ.
Με τη βεβαιότητα της άμεσης ανταπόκρισής σας στην επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...