Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων για τις Παραγλαύκιες αρτηρίες και τα συνοδά έργα

 

Την έντονη ανησυχία του αναφορικά με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του  έργου «Κατασκευή Παραγλαύκιων αρτηριών και λοιπών εργασιών της Ε.Π.Π», προϋπολογισμού 11.100.000,00 ευρώ εκφράζει ο ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος με επιστολή του στον  Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων  Στράτο Σιμόπουλο.

Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης ζητά να επιταχυνθεί η διαδικασία συμβασιοποίησης του έργου μιας και η περιοχή μας, αλλά και η  χώρα μας δεν έχει την  πολυτέλεια  απώλειας Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Παράλληλα αναφέρεται η σπουδαιότητα του έργου μιας και με την εργολαβία προβλέπονται:

– Ολοκλήρωση Παραγλαύκιων αρτηριών από τον Α/Κ μέχρι την Πατρών- Κλάους.

– Ολοκλήρωση έργων στην περιοχή του κόμβου Κ1 (Ν.Ε.Ο. και Π.Ε.Ο Πατρών- Κορίνθου, κόμβος διαμάντι, αποχετευτικό δίκτυο οδού Αρήτης κ.λ.π).

– Προσωρινή σύνδεση παραλιακής Πατρών- Πύργου με τους παρόχθιους του χείμαρρου Παναγίτσας στην περιοχή Παραλίας Πατρών που συνδέει την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών στον κόμβο Οβρυάς.

Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται η  συγκοινωνιακή παρέμβαση στην Ευρεία Παράκαμψη Πατρών αποσυμφορίζοντας την κυκλοφορία στο πυκνό αστικό κέντρο ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται η λειτουργία του λιμανιού  και  επιπρόσθετα λύνονται χρόνια προβλήματα,  όπως η καθημερινή μετακίνηση 200 μαθητών από και προς το σχολικό συγκρότημα (62ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και το συστεγαζόμενο 49 Νηπιαγωγείο Πατρών) που φοιτούν αφού ο κεντρικός δρόμος  μπροστά από το σχολείο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο μιας  και παραμένει χωματόδρομος προκειμένου να υποδεχτεί το αποχετευτικό δίκτυο του κόμβου Κ1 (Τόφαλος).



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...