Επιστολή του προέδρου του ΑΚΚΕΛ στον πρωθυπουργό για την απεργο πείνας στη Μυτιλήνη

Επιστολή στον προθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ για την απεργό πείνας στη Μυτιλήνη.
Αναλυτικά η επιστολή
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
    Ως Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) έχω το δυσάρεστο καθήκον να επικοινωνήσω μαζί σας για να δώσετε προσωπικά λύση σε μία απαράδεκτη υπόθεση που οι υφιστάμενοί σας σε διάφορα υπουργεία έχουν αφήσει να εξελιχθεί σε μία πιθανότατα ανθρωπιστική τραγωδία, για την οποία θα έχουν ακέραιες τις ποινικές και αστικές ευθύνες.
    Η υπόθεση αφορά την κτηνοτρόφο και μέλος του κόμματός μας ∆ήμητρα Κινικλή η οποία έχει κατέβει σε απεργία πείνας στο υπουργείο Αιγαίου απέναντι από τα δικαστήρια Μυτιλήνης.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018 είχε ξεκινήσει την πρώτη απεργία πείνας και η δημοσιότητα που είχε δοθεί τότε, εξασφάλισε μία υπόσχεση ότι η αδικία εις βάρος της θα αποκατασταθεί σύντομα. Όπως γράφτηκε τότε: Η ∆ήµητρα Κινικλή είναι  µια µητέρα 34 χρονών που έχει  αποφασίσει να ζει µε τον σύζυγό της στο χωριό Πέραµα της Λέσβου.  Το ζευγάρι ζει τα τέσσερα παιδιά του, ηλικίας από 3,5 ως 15 χρονών από τα έσοδα των κτηνοτροφικών εργασιών,  εδώ και τρία χρόνια όμως έχει χαθεί σε έναν γραφειοκρατικό λαβύρινθο που την έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.
Όλα ξεκίνησαν το 2015 όταν µε την αναθεώρηση της κοινής αγροτικής πολιτικής και από ένα λάθος του συστήµατος κόπηκε η πληρωµή των επιδοτήσεων που ελάµβανε και αφορά τα δικαιώµατα βασικής ενίσχυσης για τους κτηνοτρόφους. Ειδικότερα, η 34χρονη µητέρα κλήθηκε να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα (για λογαριασµό του συζύγου της που είναι ο δικαιούχος) ώστε  να συνεχίσει να λαµβάνει τις αγροτικές επιδοτήσεις. Ωστόσο και προς µεγάλης της έκπληξη εµφανίστηκε ένα εσωτερικό πρόβληµα στο σύστηµα του Οργανισµού Πληρωµών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισµού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) πετώντας 358 δικαιούχους εκτός λίστας.
Το πρόβληµα αποκαταστάθηκε για ορισµένους εξ αυτών, όµως η ∆ήµητρα µε τον σύζυγό της έµειναν ξανά εκτός συστήµατος, µε την αίτησή τους να µην παίρνει αριθµό πρωτοκόλλου, ώστε να τους πιστωθούν τα χρήµατα.
    Η κατάσταση της υγείας της σήμερα έχει επιδεινωθεί σημαντικά σε σχέση με αυτήν όταν άρχισε την απεργία πείνας και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Φυσικά δεν μπορούμε να περιμένουμε για οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο παρά μόνο και την ικανοποίηση των αιτημάτων της ώστε να μην τίθεται πια σε κίνδυνο η υγεία της. Αυτή την ευθύνη τώρα την έχετε εσείς και περιμένουμε να δράσετε άμεσα για να λυθεί το πρόβλημα το οποίο η κυβέρνηση σας έχει δημιουργήσει.
Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε πληροφορίες.
    Με τιμή,
[Υπογραφή]
Ευάγγελος Τσιομπανίδης,
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...