Επιστρατεύουν τον Μεσίνα για να φτιάξουν το προφίλ του Κυριάκου!

Από την «Dream Team» του Ομπάμα, στον Μητσοτάκη – Ποιος είναι ο διάσημος επικοινωνιολόγος που συναντήθηκε με τον Κυριάκο

Ο ένας από τους «τρεις φανταστικούς», όπως είχαν αποκαλέσει τους Ντέιβιντ Άξελροντ, Ραμ Εμάνιουελ και Τζιμ Μεσίνα, δηλαδή την «dream team» του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, συμβουλεύει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

paraskinio

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Γιώργου Σιαδήμα στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο, πρόκειται για τον Τζιμ Μεσίνα.

messina2

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το ραντεβού με τον πρόεδρο της ΝΔ έγινε τον Ιανουάριο, στην οδό Πειραιώς. Ο 47χρονος Αμερικανός επικοινωνιολόγος, ήταν ο «αρχιτέκτονας» της νίκης του Ομπάμα, στην επανεκλογή του το 20121 και μάλιστα ήταν εκείνος που ανέλαβε να βοηθήσει τον Ομπάμα στην κόντρα του με τους ρεπουμπλικάνους για τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, το περίφημο «Obamacare», που τώρα θέλει να «ξηλώσει» ο Ντόναλντ Τραμπ.

messina3

Σύμφωνα με το «Παρασκήνιο», ο Μεσίνα υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο ως αναπληρωτής προσωπάρχης, όπου απέκτησε τη φήμη του σκληρού και βίαιου που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του.

messina4

Μετά τη δεύτερη νίκη του Ομπάμα, αποφάσισε να εγκαταλείψει το πόστο του και να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό που τον γεμίζει, όπως λέει. Τις προεκλογικές εκστρατείες. Έτσι ίδρυσε το δικό του γραφείο συμβούλων στην Ουάσινγκτον.

messina5

«Πραγματικός ηγέτης ο Κάμερον»

Απο τότε όμως μέχρι σήμερα, έχει αναλάβει προσωπικά πολλά πρότζεκτ, ενώ «ξελάσπωσε» και πολλούς πολιτικούς ηγέτες. Όπως έγινε και με τον Ντέιβιντ Κάμερον, που στις εκλογές του 2015 του χάρισε τη νίκη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Λίγο πριν, το 2014, είχαν προκύψει ερωτήματα για τη στάση του Τζιμ Μεσίνα και την ικανότητά του να συμβιβάσει τα καθήκοντά του ως επικεφαλής «επιτροπής πολιτικής δράσης» στις ΗΠΑ υπέρ της προεδρικής υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον με τον ρόλο του ως συμβούλου των Βρετανών Τόρις.

messina6

Ορισμένα στελέχη των Δημοκρατικών εκτιμούν ότι ο Τζιμ Μεσίνα έχει «διαβεί ιδεολογική διαχωριστική γραμμή», με πολλούς πρώην συνεργάτες του να έχουν αρνηθεί προτάσεις απασχόλησης στην προεκλογική εκστρατεία του Κάμερον.

«Νιώθω πολύ άνετα με την απόφασή μου να εργαστώ για τον Ντέιβιντ Κάμερον. Η στήριξή του στον γάμο των ομοφυλόφιλων, παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις, υπήρξε ηρωική. Πρόκειται για πραγματικό ηγέτη σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης και κλιματικής αλλαγής», είπε ο Τζιμ Μεσίνα.

messina7

Μεγάλη του δουλειά ήταν και το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Ιταλία, στο πλευρό του Ματέο Ρέντσι, το οποίο όμως έχασε, όπως και την πρωθυπουργία. Τότε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε διαδικτυακή συζήτηση με τους πολίτες ήταν πλαισιωμένος από έξι ιταλικές σημαίες και καμία σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή ήταν τουλάχιστον η συμβουλή του Μεσίνα. Πάντως, απο το φθινόπωρο του 2015 δουλεύει και για το SPD στη Γερμανία, το οποίο κάνει ολική αντεπίθεση μέσω του Μάρτιν Σουλτς για αλλαγή φρουράς στην Καγκελαρία.

Πνεύμα νικητή

Ένας Αμερικανός λοιπόν με μεγάλη εμπειρία, το πνεύμα του νικητή με κάθε κόστος και ευρωπαϊκές παραστάσεις «προσγειώθηκε» πριν από λίγες μέρες στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Παρασκήνιο», η συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη κράτησε για πάνω από μία ώρα, ενώ αμέσως μετά κατέβηκε στον δεύτερο όροφο. Εκεί βρίσκονται ο επικεφαλής στρατηγικής επικοινωνίας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος και το υπόλοιπο επικοινωνιακό επιτελείο, καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας.

Βέβαια, αυτή η συνάντηση Μεσίνα – Μητσοτάκη και των στενών του συνεργατών δεν σημαίνει πως απαραίτητα θα υπάρξει και περαιτέρω συνεργασία. Μπορεί, λοιπόν, να μην έχει επιβεβαιωθεί η είδηση που αποκαλύπτει σήμερα το «Π», αλλά αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τη στρατηγική που ακολουθούν τελευταία ο πρόεδρος της ΝΔ και η ηγετική ομάδα, θα διαπιστώσει ότι είναι τύπου… Ομπάμα.

Ιδιαίτερη έμφαση στη «μεγάλη εικόνα» και στα μεγάλα προβλήματα, ενώ ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφεύγει τα μικρά και ενισχύει την προσωπική του εικόνα με στοχευμένες κινήσεις. mitsotakis1Την ίδια ώρα δίνει μεγάλο βάρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθώντας παράλληλα να περάσει διάφορα μηνύματα, είτε αυτά αφορούν τις συναντήσεις του και πολιτικά γεγονότα είτε ακόμα τους πολίτες, στην καθημερινότητά τους.

Λέγεται ότι έργο Μεσίνα ήταν η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Μαρέβα στην παραλία τον Αύγουστο, με εργαζομένους των λεωφορείων απο τα άγρια χαράματα, το ποδόσφαιρο που έπαιξε με την ομάδα των αστέγων, ο κ. Μητσοτάκης με την οικογένειά του μπροστά απο το χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο Άγιον Όρος όπου ανάβει το κερί στην εκκλησία, η ξαφνική επίσκεψη στον «Ευαγγελισμό», η συνάντηση με αστυνομικούς, με τους οδοκαθαριστές του Δήμου Αθηναίων, οι αυστηρές συστάσεις, ή μάλλον κατσάδα στον Γιακουμάτο μέσω του Twitter, το tweet προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου  Αντόνιο Ταγιάνι και οι ευχές για την εκλογή του και ασφαλώς ό,τι «παίχτηκε» γύρω από την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τους επιχειρηματίες κ.ά.mitsotakis-obamamitsotakis3

Εξάλλου και στην εσωκομματική μάχη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίχτηκε ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που όχι μόνο έδωσε ώθηση στην υποψηφιότητά του, αλλά είχε μεγάλο πέρασμα σε νεότερες ηλικίες. Συνταγή που είχε ακολουθήσει και ο Ομπάμα με τον Μεσίνα, αφού στόχευαν σε νέους και σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην καθημερινότητά του, ή ακόμα και στις περιοδείες που κάνει, ακολουθεί συγκεκριμένο ύφος ακόμη και στα ρούχα που φοράει, α λα Ομπάμα. Σκούρο ή γκρι σακάκι με μπλε ή άσπρο πουκάμισο αντίστοιχα, ενώ ακόμα και σε πιο χαλαρές στιγμές έχει σηκωμένα τα μανίκια.

Κάτι που δείχνει με τον πιο εμβληματικό τρόπο ότι σηκώνει τα μανίκια έτοιμος να δουλέψει για να «σηκώσει» ψηλά την Ελλάδα. Πάντως να σημειωθεί ότι ο Μεσίνα είναι υπέρμαχος της προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων, και αυτό είναι κάτι που ακολουθεί και ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκε.

Αναφέρεται σε όλους τους πολίτες, πέρα από ιδεολογίες και κόμματα, κάνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα προσκλητήριο των δυνάμεων της υπευθυνότητας και των μεταρρυθμίσεων απέναντι στον λαϊκισμό.

mitsotakismitsotakis1mitsotakis7mareva_mitsotakis

mitsotakis_evaggelismosmitsotakis

 

mitsotakis-obama

 

mitsotakis3

mitsotakis1mitsotakis neoi zakinthos (4)mitsotakis

mitsotakis4

mitsotakis5mitsotakis6

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/271385-Epistrateyoyn-ton-Mesina-gia-na-phtiaxoyn-to-prophil-toy-Kyriakoy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...