Επιτέλους μίλησε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας για τις πυρκαγιές

Επιτέλους μίλησε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας για τις πυρκαγιές
Επιτέλους μίλησε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας για τις πυρκαγιές


12/12/2019 – 11:07

Μίλησε για το νέφος το οποίο καλύπτει το Σίδνεϊ, έπειτα από εβδομάδες που αρνούνταν να σχολιάσει το θέμα

Ο Σκοτ Μόρισον μίλησε τελικά σήμερα για τις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα, χαρακτηρίζοντας ανησυχητικό το τοξικό νέφος που εκλύεται από αυτές και το οποίο έχει καλύψει εδώ και περισσότερο από ένα μήνα το Σίδνεϊ.

«Έχω ζήσει όλη μου τη ζωή στο Σίδνεϊ και αυτό το νέφος που προέρχεται από τις πυρκαγιές είναι, δεν ξέρω πώς να το πω, ανησυχητικό για τους κατοίκους», παραδέχτηκε ο Μόρισον έπειτα από εβδομάδες που αρνούνταν να σχολιάσει το θέμα.

 

 

Χθες Τετάρτη σχεδόν 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, απαιτώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία έχει προκαλέσει προβλήματα υγείας στους κατοίκους της πολυπληθέστερης πόλης της Αυστραλίας.

Σε απάντηση ο αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι κατανοεί τις ανησυχίες των περισσότερων από πέντε εκατομμυρίων της μεγαλούπολης. «Γνωρίζω πόσο ασυνήθιστο είναι αυτό το νέφος στην πόλη μου. Και γνωρίζω σε ποιο βαθμό είναι λυπηρό, κυρίως για τους νέους που δεν το έχουν ξαναδεί ποτέ», επεσήμανε.

Και σε μια σπάνια κίνηση ο Μόρισον παραδέχτηκε ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένας από τους παράγοντες στους οποίους οφείλονται οι τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται από τον Σεπτέμβριο στην ανατολική Αυστραλία και έχουν καταστρέψει εκατομμύρια στρέμματα γης.

«Η ξηρασία» της βλάστησης «είναι ο βασικός παράγοντας» αυτών των άνευ προηγουμένου πυρκαγιών, σχολίασε ο Μόρισον. «Και γνωρίζουμε ότι η κλιματική αλλαγή, όπως και άλλοι παράγοντες, συμβάλλουν σε αυτό που συμβαίνει σήμερα» συνέχισε.

Μεγάλες πυρκαγιές σημειώνονται κάθε χρόνο στην Αυστραλία την άνοιξη και το καλοκαίρι. Όμως φέτος η εποχή των πυρκαγιών ξεκίνησε πρόωρα και είναι ιδιαίτερα έντονη.

Μέχρι τώρα ο Μόρισον, ένθερμος υποστηρικτής της μεταλλευτικής βιομηχανίας, εξέφραζε απλώς την αλληλεγγύη του στις περιοχές που πλήττονταν από τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Essential Research, το 43% των Αυστραλών είναι δυσαρεστημένοι από τον Μόρισον, έναντι 36% τον Σεπτέμβριο, προτού ξεσπάσουν οι πυρκαγιές.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...