Επιφυλάσσεται για προσφυγή κατά του Ασφαλιστικού η ΕΣΕΕ

«Αποφάσεις της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΣΕΕ για τα φλέγοντα θέματα του εμπορίου»

Κάθε νόμιμο δικαίωμα, σχετικά με την προσφυγή των φορέων, κατά των εκτελεστικών πράξεων του ασφαλιστικού νόμου, αποφάσισε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιο της, όπου ασχολήθηκε με τα κρίσιμα θέματα της αγοράς, η ΕΣΕΕ, αποφάσισε ότι σε ό,τι αφορά το νέο ασφαλιστικό και ειδικότερα την προσφυγή των φορέων κατά των εκτελεστικών πράξεων του ασφαλιστικού νόμου, αποφασίστηκε να εξετάσει η ΕΣΕΕ κάθε νόμιμο δικαίωμα, αναμένοντας και τα αποτελέσματα της έρευνας για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των μικρομεσαίων εμπόρων που διενεργεί το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ.

Ωστόσο, η Κεντρική γραμμή, είναι να μην απεμποληθεί χρονικά κανένα δικαίωμα του εμπορικού κόσμου απέναντι στις αδικίες και τις αδυναμίες του νέου ασφαλιστικού. Θα συνεχίσει τη συμμετοχή της στις συζητήσεις και διαβουλεύσεις με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, τη ΓΣΕΒΕΕ και άλλους φορείς για τις νόμιμες διαδικασίες που αφορούν την προσφυγή στο ΣτΕ αναφορικά με το ασφαλιστικό. 

 Ωστόσο, η ΕΣΕΕ, ελλείψει εγκυκλίων και σχετικής αναλογιστικής μελέτης από το Υπουργείο Εργασίας, αποφάσισε να συστήσει στα μέλη της την καταβολή των νέων ασφαλιστικών εισφορών με κείμενο επιφύλαξης κάθε νομίμου δικαιώματος. Το σχετικό κείμενο επισυνάπτεται στο παρόν και θα διαβιβαστεί στις Ομοσπονδίες και στους Εμπορικούς Συλλόγους, προκειμένου να συνοδέψει την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών των μελών έως 28 Φεβρουαρίου 2017. Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ αποφάσισε την έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης για όλα τα ζητήματα του ασφαλιστικού σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους και τους συναδέλφους πανελλαδικά.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό μετά το συμβούλιο,  αποφασίστηκε να επεκτείνει τη σχετική έρευνα του ΙΝΕΜΥ μέχρι  28/2/17, σε μεγαλύτερο δείγμα, ενώ θα προσθέσει νέα ερωτήματα προς τους εμπόρους για το ασφαλιστικό – ΕΦΚΑ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/271827-Epiphylassetai-gia-prosphyge-kata-toy-Asphalistikoy-e-ESEE ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...