Επιχείρηση διάσωσης θαλάσσιας χελώνας

Επιχείρηση διάσωσης θαλάσσιας χελώνας
Επιχείρηση διάσωσης μιας θαλασσιας χελώνας καρέτα-καρέτα στήθηκε χθες το απόγευμα από λουόμενους, άνδρες της Λιμενικής αρχής του Ναυπλίου και νομοκτηνίατρο, στην παραλία Αρβανιτίας.

Η χελώνα βγήκε στην ακτή και έγινε αμέσως αντιληπτή από τους λουόμενους, οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως το λιμενικό και την υπεύθυνη νομοκτηνίατρο της περιοχής

Η νομοκτηνίατρος Ντούλου Βασιλική αφού εξέτασε το άτυχο ζώο διαπίστωσε πως δεν φέρει κάποια χτυπήματα και πως το πιο πιθανό ειναι να έχει καταπιεί κάποια σακούλα.

Η συγκεκριμένη χελώνα έφερε Mark (τηλεμετρίας) καθώς συμμετέχει σε πρόγραμμα παρακολούθησης που περιλαμβάνει τον προσδιορισμό της θέσης των χελωνών με ραδιοδέκτες. Οι πομποί PTT στέλνουν σήματα που συλλαμβάνονται από δορυφόρους του Argos που είναι σε τροχιά. Οι δορυφόροι μετατρέπουν τα μηνύματα σε συντεταγμένες και αποθηκεύουν τυχόν παραπάνω στοιχεία που μεταδίδονται αυτόματα και διαχειρίζονται από το STAT.

Αφού της παρασχέθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες η χελώνα μεταφέρθηκε από άνδρες του λιμενικού στον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...