Επιχείρηση που θυμίζει….Κόλα στις πλαγιές του Γράμμου- Σε εγρήγορση η αστυνομία των Ιωαννίνων

Ώρες που θυμίζουν εκείνες του καλοκαιριού, όταν η ελληνική αστυνομία βρίσκονταν σε συναγερμό για τη σύλληψη των Μάριαν Κόλα και Ιλίρ Κούπα στα βουνά της Ηπείρου, είναι που ζουν και πάλι οι αστυνομικοί, αυτή τη φορά στις πλαγιές του Γράμμου.

Οι δύο Αλβανοί δραπέτες των Αλβανικών φυλακών, ιδιαίτερα επικίνδυνοι κι οπλισμένοι, κατάφεραν να ξεφύγουν μετά τη συμπλοκή που σημειώθηκε κοντά στα χωριά Πευκόφυτο και Χρυσή, σε ένα παλιό εργοστάσιο ξυλείας.

 

Οι αστυνομικοί, που φαίνεται ότι είχαν εντοπίσει τους τρεις υπόπτους με θερμικές κάμερες, τους κάλεσαν να παραδοθούν, όμως εκείνοι άρχισαν να πυροβολούν.

Κατά τη συμπλοκή οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ένα δραπέτη ενώ οι άλλοι δύο κατάφεραν να διαφύγουν.

Όπως διαπιστώθηκε, ο κακοποιός που συνελήφθη ο 31χρονος δραπέτης των φυλακών Ντρενόβα της Αλβανίας, Γκεζίμ Τόμα. Εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία.

Οι δύο που διαφεύγουν είναι οι Ρεΐς Χατζίραϊ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή, και Εντουάρντ Λούλο που εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Γράμμο για τη σύλληψη των δύο κακοποιών που διέφυγαν μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς.

Η συμπλοκή έγινε σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τα όρια του Νομού Ιωαννίνων γεγονός που έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα και τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις.

Τα μέτρα είναι αυξημένα στην ορεινή Κόνιτσα και την Αετομηλίτσα καθώς δεν αποκλείεται πέρασμα των Αλβανών κακοποιών προς αυτή την πλευρά.

Οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων έχουν στη διάθεσή τους θερμικές κάμερες κι άλλα σύγχρονα μέσα, κυρίως όμως έχουν την εμπειρία από την μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ, κι ήταν αυτή που κατέληξε στο θάνατο του Μάριαν Κόλα στη Βροσύνα, τον περασμένο Ιούλιο…

http://epiruspost.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...