Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Σε αυτή τονίζεται πως το ΕΚΑΒ έρχεται σε άμεση επαφή με πολίτες που πιθανόν πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παίρνει πάντα μέτρα προστασίας την ώρα που είναι υπέρ των εμβολιασμών που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι είναι αντίθετοι στον εξαναγκασμό των υγειονομικών και την απειλή προς αυτούς της αναστολής της εργασίας τους, που για προσωπικό λόγο αρνούνται ή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν προς το παρόν.

Τέλος, το Σωματείο συμμετέχει σε κάθε μορφή κινητοποίησης που θα αποφασίσει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν

Η ανακοίνωση:

«Το Ε.Κ.Α.Β., δεδομένου ότι πρώτο από όλους έρχεται σε άμεση επαφή με συνανθρώπους μας που πιθανόν πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παίρνει πάντα μέτρα προστασίας προστατεύοντας τους εαυτούς μας αλλά και τους συνανθρώπους μας.

Αυτό ίσχυε πάντα, ισχύει τώρα αντιμετωπίζοντας την πανδημία και πάντα θα ισχύει.

– Είμαστε υπέρ των εμβολιασμών που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
– Είμαστε αντίθετοι όμως στον εξαναγκασμό των υγειονομικών και την απειλή προς αυτούς της αναστολής της εργασίας τους, που για προσωπικό λόγο αρνούνται ή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν προς το παρόν, καταργώντας με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα του κάθε συναδέλφου που απορρέουν από το σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις.
– Είμαστε αντίθετοι στην καταπάτηση του συντάγματος, των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
– Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ιατρική πράξη χωρίς την συγκατάθεση τον ιδίου.

Το χειροκρότημα και οι υποσχέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ψεύτικα. Τα δάκρυα αποδείχτηκε τελικά πως ήταν κροκοδείλια.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις διατάξεις της υποχρεωτικότητας, σεβόμενη τα διεθνή αναγνωρισμένα δικαιώματα του κάθε πολίτη αλλά και ειδικότερα των ανθρώπων που έδωσαν τη μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας του COVID -19 στην πρώτη γραμμή.

Το Σωματείο μας συμμετέχει σε κάθε μορφή κινητοποίησης που uα αποφασίσει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επιδειξη θρασους γινεται και οχι επιδειξη ενδιαφεροντος εκ μερους των κυβερνοντων.Αν πραγματικα ενδιαφερονταν για τους πολιτες θα ειχαν αναβαθμισει την υγεια και τις συνθηκες εργασιες των υγειονομικων εδω και παρα πολλα χρονια.Αντι αυτου βολευονται με το να βαζουν ταμπελες και να χωριζουν τους πολιτες σε ανεμβολιαστους και εμβολιασμενους.Δεν εχουν δωσει απαντησεις για καμια περιπτωση υγιων ατομων που εχασαν τη ζωη τους εξ’αιτιας των εμβολιων κατα της covid19.Εφοσον ειναι 100% σιγουροι για την ασφαλεια των εμβολιων,γιατι να μην υπαρχει εγγυηση αποζημιωσης απο το ιδιο το κρατος για την απωλεια ζωης εξαιτιας των “ασφαλων” εμβολιων ?!!!!!!!

    • 100% σιγουριά δεν σου είπε κανένας κ σε τίποτα. Απλά τα εμβόλια κ οι κανόνες υγιεινής είναι τα μόνα όπλα που υπάρχουν. Ούτε κι εσύ εισαι σίγουρη αν είσαι φορέας αυτή τη στιγμή κι ελπίζω για το καλό μου να μην είσαι στον τομέα της υγείας με αυτά που γράφεις εδώ…πολύ απλά ρισκάρεις με τον ιό..μόνο αυτό κάνεις…είναι τόσο απλό..

      • Μπορείς εσύ (αγνωστε)επιστήμονα να μας εξηγεισης;;;γιατί έκαναν ΝΟΜΟ ????να μην μπορούν οι της επιτροπής να διωξουν ποινηκα για παραληψεις και ότι έχουν κάνει και πη όλο αυτόν τον καιρό της πανδημίας;;; 👹

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...