Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Εύηνου

Τον τρόπο δημοπράτησης ενός πολύ σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου στην Αιτωλοακαρνανία ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, που πραγματοποιήθηκε στην Βόνιτσα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  εξασφάλισε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων,  τη χρηματοδότηση του έργου «Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Εύηνου, έτους 2016-2017» που κρίνονται εξαιρετικά επείγουσες, προϋπολογισμού 1.500.000,00 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Μπαλαμπάνης, πρόκειται για παρεμβάσεις στον ποταμό Εύηνο, ύστερα από τις τελευταίες πλημμύρες  (2/2/2015).

Για την αντιμετώπιση της δημιουργηθείσας κατάστασης προτάθηκαν τα εξής μέτρα:

  1. Χωματουργικές διαμορφώσεις, μεταφορά υλικών κοίτης από υψηλές θέσεις σε χαμηλότερες και αποψίλωση στις διατομές ανάντη και κατάντη των γεφυρών, για την κατά το δυνατόν υψομετρική ομαλοποίηση της περιοχής, προκειμένου να υπάρξει πιο ομοιόμορφη κατανομή της ροής στα κεντρικά φατνώματα
  2. Αποκατάσταση των κατεστραμμένων τμημάτων των δύο αναβαθμών κατάντη της γέφυρας
  3. Πλήρωση με κατάλληλη λιθορριπή των περιοχών μεταξύ των αναβαθμών που έχουν υποστεί διάβρωση και απόπλυση υλικού
  4. Απομάκρυνση των συντριμμιών από την περιοχή του φατνώματος
  5. Αποκατάσταση και προστασία με λιθορριπή της περιοχής του κατεστραμμένου βάθρου
  6. Αποκατάταση παράκτιων αναχωμάτων στις εκβολές του Ευήνου

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν ύστερα από τη δημοπράτηση και την ανάθεση του έργου, με την εφαρμογή της Ανοικτής Διαδικασίας του άρθρου 27 του Ν.4412/2016, για έργα άνω του ορίου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...