Εργασίες συντήρησης και καθαρισμού, οι οποίες δεν είχαν πραγματοποιηθεί επί πολλά χρόνια ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων  στο  ύψος της κοινότητας Ανοιξιάτικου με τη συνδρομή των μηχανημάτων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας αλλά και μηχανημάτων από την έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα μετά από σχετική πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη.  Στην όλη προσπάθεια συμβάλει και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά.

«Από το δρόμο αυτό περνάνε κάθε μέρα εκατοντάδες οχήματα και η πλημμελής συντήρηση του οδικού άξονα προκαλούσε δυσχέρειες στην οδική κυκλοφορία και την οδική ασφάλεια. Γι’ αυτό ήταν απαραίτητη μία σημαντική παρέμβαση προκειμένου να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες» δήλωσε ο κ. Μαυρομμάτης.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η Μαρία Σαλμά  αναφέροντας ότι «πρέπει να μπορούν οι πολίτες να μετακινούνται με ασφάλεια και αποτελεί υποχρέωσή μας να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι κάτι που το οφείλουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής  αυτής».

Το σύνολο των μηχανημάτων αναμένεται να εργαστεί  για όσο χρόνο απαιτηθεί έτσι ώστε να μπορέσει να αρθεί οριστικά η επικινδυνότητα στα συγκεκριμένα σημεία. Παράλληλα, ξεκίνησε από την περιοχή της Αμφιλοχίας και συγκεκριμένα της Συκούλας και το έργο αποκατάστασης του οδοφωτισμού σε σημεία το Εθνικού Οδικού Δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας. Η συγκεκριμένη εργολαβία εκκινώντας από τα Βόρεια του νομού θα κινηθεί προς το Νότο, στοχεύοντας στην οριστική επίλυση προβλημάτων που παρέμεναν άλυτα επί σειρά ετών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...