Ερντογάν για μαφία: «Προσπαθούν να στριμώξουν την Τουρκία» – Στηρίζει Σοϊλού

Ερντογάν για μαφία: «Προσπαθούν να στριμώξουν την Τουρκία» – Στηρίζει Σοϊλού
Ερντογάν για μαφία: «Προσπαθούν να στριμώξουν την Τουρκία» - Στηρίζει Σοϊλού

Ως ακόμα μία προσπάθεια να στριμωχτεί πολιτικά η Τουρκία μέσω εγκληματικών οργανώσεων τόσο εσωτερικά όσο και στη διεθνή σκηνή και οι αντίπαλοι να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από αυτό, βλέπει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την υπόθεση με τον Τούρκο μαφιόζο Σενάντ Πεκέρ.

«Κανένα σενάριο δεν είναι ικανό να απομακρύνει από το στόχο μας. Κανείς δεν θα διασπάσει την αδελφοσύνη του έθνους μας», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ στη συνέχεια υπερασπίστηκε τον υπουργό Εσωτερικών του Σουλεϊμάν Σοϊλού «ήμασταν είμαστε και θα είμαστε δίπλα στον ΥΠΕΣ» υπογράμμισε. «Δεν είναι ο υπουργός μας ο στόχος, αλλά οι προσπάθειες οικοδόμησης μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας», τόνισε.

«Είναι σαφές ότι πίσω από τις επιθέσεις που στοχεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα μας πρόσφατα, ο στόχος είναι να μαυρίσουν το μέλλον των νέων μας. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα βάλουμε τέλος σε αυτήν την ύπουλη επιχείρηση, όπως έχουμε χαλάσει πολλά παιχνίδια και παγίδες. Όσο προστατεύουμε την ενότητα, την αλληλεγγύη και την αδελφότητά μας, κανένα σενάριο δεν μπορεί να εμποδίσει τη χώρα μας να επιτύχει τους στόχους της, ούτε να χαλάσει την ενότητα του έθνους μας», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η Τουρκία βρισκόταν σε ένα σημείο που οι μαφιόζοι, οι δήθεν νονοί, που έπαιρναν πολύ φανταχτερά παρατσούκλια ήταν παντού και έκαναν κουμάντο. Εμείς την Τουρκία την έχουμε φέρει σε ένα σημείο που ισχύει μόνο η δικαιοσύνη και τίποτα άλλο δεν ισχύει. Το έθνος μας βλέπει και γνωρίζει ποιος περπατά δίπλα στο οργανωμένο έγκλημα και τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Επίθεση σε Ακσενέρ

Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον της Ακσενέρ για αυτό που έγινε στη Ριζούντα και της συμπροέδρου του φιλο-κουρδικού κόμματος. «Με την άδεια του Αλλάχ θα χαλάσουμε και αυτό τον μηχανισμό. Κάνω έκκληση από εδώ. Κύριε Κεμάλ. Κυρία Μεράλ, δεν θα βγάλετε ψωμί σας από αυτό, μην προσπαθείτε μάταια. Ξέρουμε τί να κάνουμε σε όσους μας προσβάλλουν και μας συγκρίνουν με το δολοφόνο παιδιών τον Νετανιάχου, Η στόχευση του φίλου μας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος υπηρέτησε εδώ και χρόνια ως υπουργός και πρωθυπουργός είναι ένα άλλο σημάδι που δείχνει την πραγματική πρόθεση. Θα κυνηγάμε τα μέλη των εγκληματικών συμμοριών οπουδήποτε καταφεύγουν στον κόσμο. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ήσυχους, αν δεν τους φέρουμε στη χώρα μας και δεν τους παραδώσουμε στη δικαιοσύνη».

Εκλογές το 2023 στην Τουρκία

Εν συνεχεία επιτέθηκε στους γκιουλενιστές και σημείωσε πως θα πραγματοποιηθούν εκλογές σε 2 χρόνια: «Οι προσπάθειες για να καταστείλουμε τη δράση των εγκληματικών συμμοριών, οι οποίες ήταν η ασθένεια της παλιάς Τουρκίας, επιταχύνονται. Οι γκιουλενιστές χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο ύπουλα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι εκλογές θα γίνουν το 2023».

Επιπλέον, ο Ερντογάν παρουσίασε πάλι τα επιτεύγματα της χώρας στον αμυντικό τομέα και αναφέρθηκε στην εισβολή στην Κύπρο το 1974. «Η εισβολή στην Κύπρο το ’74 το καλύτερο παράδειγμα για το πώς αναγκαστήκαμε να αναπτύξουμε τον αμυντικό μας τομέα».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...